Mare atenţie ce şi de unde mâncaţi pe litoral! ANPC a închis temporar activitatea a șase operatori economici

de | 15.07.2024 20:31 | Național, Economic

Sâmbătă, 13 iulie 2024,  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a continuat seria controalelor pe litoral. Au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei și închise mai multe afaceri de pe litoral.

Potrivit ANPC, au fost verificate următoarele unități: SC Vama Veche 4You Resort SRL – Shaormeria Băneasa și Restaurantul Corsarul, SC Serviciu Alimentație Colectivă SRL, SC Brissemar Gold SRL, SC Simigeria Matei Patiserie SRL, SC Dumitru Hori Litoral SRL, SC Pura Vida Sky Bar SRL.

În cadrul controalelor, comisarii ANPC au constatat numeroase nereguli, printre care: neîndeplinirea standardelor igienico-sanitare, lipsa autorizațiilor de funcționare și construcție, neefectuarea verificărilor metrologice ale echipamentelor de măsurare și nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor.

Comercializarea produselor şi prestarea serviciilor se fac în locuri şi în spaţii autorizate, conform reglementărilor legale în vigoare.

Este inadmisibil nivelul la care a ajuns inconștiența unor operatori economici, care expun consumatorii unor pericole foarte mari, prestând ilegal servicii și comercializând produse, în locații, fără a deține autorizații de construire și funcționare”, a transmis  Sebastian Hotca, președinte interimar ANPC.

În urma neregulilor constatate, inspectorii au aplicat următoarele sancțiuni: amenzi contravenționale în valoare totală de 67.000 de lei, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a activității până la remedierea neregulilor, pentru toţi operatorii economici controlaţi.

La două dintre unitățile care au fost verificate, personalul a avut reacții agresive cu echipele de control, ceea ce a necesitat intervenția Inspectoratului Județean de Poliție.

Așadar, dacă alegeți să vă petreceți vacanța de vară pe litoralul românesc trebuie să fiți atenți la locurile de unde cumpărați mâncare, pentru a nu vă alege cu vreo toxiinfecție alimentară.

Sursă foto: cugetliber.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenționare pentru clienții Kaufland, Mega Image și Carrefour! Produs retras de la vânzare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Băneasa | Carrefour | Kaufland | Vama Veche

Ultimele articole