Marian-Dumitru Boncoi, despre proiectul său pentru Rucăr: Cetățenii vor găsi în mine un prieten adevărat, un confident și un om hotărât!

de | 03.06.2024 17:21 | Din ediția tipărită, Administrație, Politic, Rural

Marian-Dumitru Boncoi este candidatul PSD la Primăria Rucăr. Fiu al comunei, absolvent al școlii locale, acesta a intrat recent în politică, determinat să facă acest pas de dorința de a ridica comuna Rucăr la standardele bine meritate. Acesta vine cu o viziune proaspătă, dar puternic ancorată în problematica locală, pe care o cunoaște în amănunt. Cariera sa profesională a început-o la SC Montana SA, iar ulterior a lucrat pentru apărarea interesului național, până la nivel de comandă al SRI Argeș, având un parcurs ireproșabil. Marian-Dumitru Boncoi a subliniat permanent, în cadrul discuțiilor sale cu oamenii, importanța integrității și a angajamentului în administrația locală, promovând deviza ”Totul pentru Rucăr, nimic pentru mine!”.  Marian-Dumitru Boncoi beneficiază de susținerea actualului primar al comunei Rucăr, Ionel Dulamă, și a președintelui Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă. Ambii lideri au exprimat încrederea în capacitatea acestuia de a continua proiectele de dezvoltare locală și de a lansa noi inițiative benefice pentru comunitate​.

  • Ce v-a determinat să luați hotărârea de a candida la funcția de primar? Când a apărut această idee și cum au reacționat cei apropiați dumneavoastră?

– Două sunt motivele care m-au determinat să iau această decizie.

În primul rând, hotărârea primarului în funcție, dl Ionel Dulamă, de a nu mai candida din motive personale.

În al doilea rând, dorința exprimată de mai mulți consăteni, care mă cunosc, de a candida pentru a rezolva problemele care trenează de mult timp în această localitate. Vreau ca împreună cu consătenii mei să aducem Rucărul la nivelul și gradul de dezvoltare și urbanizare pe care îl merită. Sunt convins că pot face acest lucru.

La jumătatea lunii martie, m-am decis să accept propunerea venită din partea Organizației PSD Rucăr  de a candida la funcția de primar. Atât familia, cât și rudele, vecinii și apropiații m-au încurajat să mă implic și mi-au confirmat susținerea lor totală.

Mi-am depus candidatura pentru funcția de primar al Rucărului la solicitarea consătenilor, din necesitatea de a aduce la nivelul comunitații starea de normalitate, de responsabilitate și integritate.

  • Care a fost reacția cetățenilor atunci când ați anunțat că veți candida și cum îi simțiți în relația cu dumneavoastră acum, când mergeți în teren și le cereți să vă susțină?

– Am abordat, împreună cu echipa PSD, majoritatea cetățenilor alegători din Rucăr. M-am informat asupra nemulțumirilor și doleanțelor lor. Am identificat soluțiile posibile și fezabile pentru rezolvarea acestora, iar cetățenii cu care am discutat s-au arătat mulțumiți și au apreciat pozitiv acest lucru. Din discuțiile purtate a rezultat că rucărenii își doresc o administrație mai flexibilă și apropiată de oameni, receptivă la doleanțele lor, instituția să fie permanent deschisă pentru a rezolva toate nemulțumirile firești, sesizările și plângerile.

În calitate de primar, îmi voi desfășura activitatea atât în instituția primăriei, cât și pe teren, pentru a fi la curent cu modul în care se derulează proiectele investiționale.

Cetățenii vor găsi în mine un prieten adevărat, un confident și un om hotărât. Nu voi face compromisuri, iar cetățenii vor fi tratați în mod egal și în spiritul legii.

  • Care sunt principalele obiective pe care intenționați să le bifați ca primar pe domeniile principale de activitate ale administrației?

– Evoluția în timp a unei comunități trebuie să se materializeze în progres. Nu pot spune că Rucărul nu a progresat, dar sunt multe lucruri de rezolvat.

În primul rând, voi continua proiectele inițiate și aprobate în mandatul actualului primar, dl Ionel Dulamă, ca de exemplu: finalizarea construcției Casei de Cultură – unde oamenii se pot întâlni și socializa, modernizarea și extinderea iluminatului public – etapa a doua, achiziția de microbuze electrice pentru elevi, extinderea rețelei de apă și canalizare, precum și asfaltarea drumurilor comunale.

Este necesară înființarea unei structuri care să promoveze turismul local. Turiștii care tranzitează Rucărul nu știu că aici există un vechi castru roman, o biserică monument istoric, o instalație străveche care folosește forța apei pentru spălat – DÂRSTA.

Comuna nu are o piață agroalimentară care să asigure condiții civilizate pentru prezentarea și vânzarea produselor și să vină în sprijinul producătorilor locali. În acest sens, voi acționa pentru achiziționarea unui teren pe care să fie amenajată o piață agroalimentară în condiții moderne.

De asemenea, voi acționa pentru digitalizarea serviciilor oferite de primărie, astfel încât să fie ușor și pentru cetățeni să-și plătească taxele și impozitele, iar datornicii să fie ușor de urmărit, dar și pentru rucărenii care trăiesc în alte localități să obțină ușor și rapid documente și certificate, pentru care să nu mai fie obligați să se deplaseze la sediul primăriei.

Cu sprijinul instituțiilor abilitate, vom acționa pentru realizarea PUG și PUZ, precum și pentru identificara soluțiilor de remediere a problemelor generate de cadastrarea gratuită efectuată în ultimii trei ani.

O altă problemă care necesită rezolvare urgentă constă în asigurarea siguranței pietonilor prin construirea trotuarelor pe drumurile principale, asigurarea facilităților pentru persoanele cu dizabilități, instalarea limitatoarelor de viteză și a marcajelor pietonale, precum și semnalizarea prin instalarea semnelor de circulație prevăzute de lege.

De asemenea, vizez crearea unui mediu favorabil pentru investitori, atât persoane fizice, cât și juridice, inclusiv din perspectiva bazei sportive și susținerea echipei de fotbal.

  • Cât de importantă este susținerea actualului primar Ionel Dulamă și cum vedeți, pe mai departe, colaborarea cu domnia-sa și echipa PSD Rucăr, pentru eficiența administrației publice locale?

– În contextul în care dl Ionel Dulamă conduce destinele localității de 16 ani, fiind implicat în gospodărirea și dezvoltarea Rucărului prin inițierea și derularea unor proiecte de interes pentru localitate (infrastructura de apă și canalizare, racordarea localității la magistrala de gaz metan, asfaltarea majorității străzilor, programul de iluminare stradală – etapa I ș.a.), prezența sa în actuala echipă a PSD Rucăr este benefică. Echipa de consilieri și susținători este formată din oameni tineri și cu viziune, dar și din persoane cu vastă experiență în administrația publică, cum este în principal cazul domnului Ionel Dulamă. Continuarea acestei colaborări îmi permite să abordez problemele din multiple perspective și să găsim cele mai bune soluții.

  • Care sunt avantajele dumneavoastră umane și profesionale în lupta electorală din 2024?

– În istoricul meu profesional, colegii și echipele coordonate spuneau despre mine că sunt un om integru, care nu acceptă compromisuri, care manifestă empatie față de oameni, eficient în activitate, integritatea și ducerea la îndeplinire a sarcinilor asumate caracterizându-mă.

  • Cum vedeți ceilalți candidați și ce relații aveți cu aceștia?

– Încă de la început am decis, împreună cu echipa mea, să derulăm o campanie electorală fără atacuri murdare la adresa celorlalți și fără utilizarea de conturi false.

Personal, nu voi accepta ca antreprenorii să profite de conexiunile create în timp la nivelul administrației locale.

Totodată, am manifestat respect față de poziția corectă a unora dintre candidați în ceea ce privește modul de derulare al campaniei și obiectivitatea manifestată.

Nu sunt de acord cu cei care au recurs la atacuri la persoană sub acoperirea unor identități false sau care promit alegătorilor ceea ce nu este nici posibil și nici legal.

  • Care este mesajul pentru cetățenii din Rucăr înaintea alegerilor din 09.06.2024?

– Cetățenii nu vor auzi de la mine niciodată cuvântul „promit”. Toate doleanțele lor vor fi temeinic analizate din punct de vedere al legalității și atunci voi spune că voi face sau că nu este legal.

Deviza ”Totul pentru Rucăr, nimic pentru mine!” va fi clar implementată atât la nivelul funcției de primar, cât și la nivelul consilierilor locali și al angajaților din primărie.

Material realizat de redacția Ancheta. 

Sursă foto: ediția tipărită.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cu Ion Mînzînă președinte, Argeșul a avut cele mai mari investiții din istorie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marian-Dumitru Boncoi | Roman | Rucăr

Ultimele articole