Măsuri drastice pentru şoferii prinși băuți sau drogaţi la volan: 10 ani fără permis

de | 15.05.2024 10:40 | Lifestyle, Național

Polițiștii organizează constant acțiuni prin care să prevină principalele cauze generatoare de accidente, dar şi să combată comportamentul agresiv al şoferilor în trafic, să depisteze şi să scoată din trafic şoferii care periclitează siguranţa rutieră prin condusul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.

Cu toate acestea, șoferii nu par să fie impresionați de campaniile de informare și prevenire ale polițiștilor rutieri, continuând să se urce la volan deși au consumat substanțe psihoactive sau alcool.

În acest sens, Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege referitor la prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Scopul proiectului este de a intensifica lupta împotriva traficului de droguri și a consumului de substanțe psihoactive în România. Potrivit acestui proiect, se propune o serie de măsuri menite să prevină și să combată mai eficient aceste probleme grave.

10 ani fără permis pentru șoferii beți sau drogați

Același proiect de lege mai prevede interzicerea exercitării dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule timp de 10 ani pentru şoferii care sunt prinşi băuţi sau drogaţi la volan.

Măsura are scopul de a reduce numărul mare de accidente produs pe șoselele din România.

10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan. Inițiativa mea legislativă a primit, astăzi, votul final la Camera Deputaților, fiind adoptată cu unanimitate, respectiv 256 de voturi „pentru”. Mulțumesc Președintelui Camerei și colegilor deputați pentru dezbaterile consistente și votul de astăzi.
Pe 11 decembrie anul trecut, proiectul legislativ care modifică prevederile articolului 66 din Codul Penal a fost votat cu majoritate în Senat. Practic, din momentul promulgării și intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare și interdicția de a mai conduce un vehicul până la 10 ani.
Este o mare realizare pentru mine pentru că, așa cum am promis, am continuat planul de măsuri pentru reducerea numărului de morți pe drumurile României, în încercarea de a o declasa de pe primul loc la decesele rutiere în Europa, în ultimii șapte ani.
După LegeaAnastasia, a venit, iată, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani.”, a scris senatorul Robert Cazanciuc, marţi pe Facebook.

Mai mult decât atât, noul proiect prevede înăsprirea pedepselor și pentru cei prinși cu substanțe interzise. Ei nu vor mai putea fi amendați, ci pedepsiți cu închisoarea.

foto descriptiv Dreamstime

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție, șoferi! Restricții de circulație pe DN 7

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Camera Deputaților

Ultimele articole