Medic de familie – acuzat că a luat mită de la 926 persoane!

de | 13.02.2023 20:45 | Știri, Eveniment, Național

Un medic de familie din Dolj a fost trimis în judecată după ce a fost acuzat că a luat mită de peste 900 de ori pentru a atesta în fals vaccinarea unor persoane, conform Antena 3 CNN.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Vatan Venera Ecaterina, la data faptelor medic de familie în județul Dolj, în sarcina căreia s-a reținut comiterea infracțiunilor de:
– luare de mită, în formă continuată (926 acte materiale),
– fals informatic, în formă continuată (926 acte materiale),
– înșelăciune, în formă continuată (6 acte materiale),
– fals intelectual, în formă continuată (12 acte materiale),
– delapidare”,
conform sursei citate.

 

De asemenea, două persoane au fost trimise în judecată pentru complicitate la luare de mită, în formă continuată şi complicitate la fals informatic, în formă continuată.

Conform procurorilor, inculpata Vatan Venera Ecaterina, în calitate de medic de familie, autorizat să efectueze și activitatea de vaccinare antiCOVID-19, beneficiind de ajutorul mai multor persoane, printre care și cele două cercetate în prezenta cauză, ar fi pretins și primit, în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022, mai multe sume de bani. Aceștia au fost primiți de la un număr de 926 persoane cărora le-a facilitat obținerea adeverințelor de vaccinare antiCovid 19/certificat de vaccinare anticovid, fără ca acestea să se fi vaccinat efectiv.

Aceasta a luat câte 200 de lei de la fiecare (în total 185.200 lei) pentru înscrierea persoanelor respective în Registrul Electronic Național de Vaccinări (RENV) și la eliberarea adeverințelor care atestau în mod fals că acestea erau vaccinate împotriva COVID-19.

Pe lângă acei bani, femeia ar fi solicitat și ar fi obținut de la Casa de Asigurări de Sănătate Dolj, contravaloarea „administrării” vaccinului în cazul celor 926 persoane, primind de la instituția respectivă suma totală de 37.720 lei.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză. Și au fost încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției cu patru persoane (intermediari), potrivit sursei precizate mai sus.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție.

 

Foto descriptiv.

Sursa Foto mytex.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

O nouă metodă de înșelăciune în România l-a lăsat pe un bărbat fără 40.000 de euro!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/raluca-balasa/" target="_self">Raluca Bălașa</a>

Articol scris de Raluca Bălașa

Studentă a Facultății de Științe ale Educației, Științe Sociale și Psihologie, Jurnalism, pasionată de fotografie și content media, voluntară în cadrul redacției UPIT Media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Casa de Asigurări de Sănătate | COVID-19 | Craiova | Dolj