Un medic şi un om de afaceri din Piteşti – ţintele iniţiale ale asasinilor lui Adrian Kreiner

de | 24.07.2024 20:30 | Din ediția tipărită, Eveniment, Importante, Lifestyle, Pitești

🔻  Detalii ÎN EXCLUSIVITATE din rechizitoriul Parchetului Sibiu.

În toamna anului trecut, o crimă înfiorătoare a șocat întreaga țară: Adrian Kreiner, un om de afaceri din Sibiu, a murit după ce a fost bătut cu bestialitate de trei bărbați cu cagule, care au intrat noaptea peste el şi familia sa în casă, cu scopul de a-i jefui. După comiterea asasinatului, doi dintre cei trei indivizi au fost în cele din urmă capturaţi, în vreme ce al treilea este în continuare fugit din ţară, fiind dat în urmărire generală. În cursul cercetărilor, anchetatorii au descoperit că omul de afaceri sibian nu a fost prima ţintă a bandei de spărgători, aceştia plănuind iniţial două atacuri la Piteşti.

Cine au fost piteştenii pe care cei trei criminali voiau să-i jefuiască? Ce i-a împiedicat pe aceştia să dea spargerile pe care le plănuiseră la Piteşti? „Ancheta” vă prezintă în exclusivitate detalii din rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, prin care asasinii lui Adrian Kreiner au fost trimişi în judecată luna trecută.

► Filmul unei crime înfiorătoare

În dimineaţa zilei de 6 noiembrie 2023, Adrian Kreiner, fondatorul unei companii care produce piese pentru industria auto, cu afaceri de peste o sută de milioane de lei, era acasă împreună cu partenera lui de viață și fiica lui de 23 de ani, când indivizii mascați au dat buzna peste ei. Suspecții căutau bani și obiecte de valoare, pe care – potrivit anchetatorilor – știau că omul de afaceri le păstra în locuința din Sibiu.

Adrian Kreiner adormise la parterul vilei sale, într-un fotoliu – la televizor – și i-a surprins pe hoți. Fiica omului de afaceri și partenera sa dormeau, în acel moment, la etaj. Trezite de zgomote, iubita lui Kreiner s-a ascuns într-un dulap și de acolo a sunat la 112, în timp ce fiica omului de afaceri a coborât la parter, să își ajute tatăl, dar a fost amenințată cu pistolul la tâmplă.

Adrian Kreiner

Adrian Kreiner

Poliţiştii au precizat că suspecţii au utilizat metoda Arbatachar, o formă extremă de tortură, care să îl forţeze pe Adrian Kreiner să spună unde sunt banii şi obiectele de valoare. Bătaia cruntă nu a încetat nici în momentul în care bărbatul le-a spus agresorilor unde păstrează ceasurile de valoare. După  40 de minute în care a fost lovit încontinuu, omul de afaceri sibian a fost strangulat de unul dintre atacatori, Laurențiu Ghiță, și lăsat în stare de inconștiență. Victima a fost găsită de poliţişti în stare gravă, cu pulsul foarte mic, fiind resuscitată de poliţişti, până la sosirea echipajelor medicale. Aflat în comă, Adrian Kreiner nu și-a mai revenit, iar în ziua următoare s-a stins pe patul de spital.

Fugiţi din ţară imediat după atac, asasinii lui Kreiner au fost daţi ulterior în urmărire generală. Laurenţiu Ghiţă, omul care l-a strangulat pe omul de afaceri sibian, a fost primul capturat, în Scoţia, la câteva zile după comiterea crimei. Marian-Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii lui Adrian Kreiner, a fugit în Irlanda de Nord și a fost adus în țară în noaptea de 30 aprilie spre 1 mai. Cel de-al treilea atacator, Costinel-Cosmin Zuleam, este în continuare de negăsit, fiind dat în urmărire internaţională.

asasini kreiner

Cei trei indivizi au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de omor calificat, furt şi tâlhărie calificată.

„În data de 29 şi, respectiv, 30 octombrie 2023, cei trei inculpaţi au sosit în România cu intenţia de a comite mai multe furturi în judeţele Dolj, Argeş şi Sibiu.” – transmitea, printr-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, la începutul lunii iunie. „Ancheta” a intrat în posesia rechizitoriului (anonimizat), în care procurorii explică cum, iniţial, ucigaşii lui Kreiner au venit la Piteşti să spargă două locuinţe.

► Medic piteştean – salvat de sistemul de supraveghere performant

Sosită din străinătate special pentru a da o serie de spargeri, banda de infractori a lovit mai întâi în noaptea dintre 1 şi 2 noiembrie 2023, în comuna Sadova, judeţul Dolj, unde a prădat locuinţa şi magazinul unui om de afaceri din localitate. După jaful din Sadova, indivizii s-au îndreptat spre Piteşti.

După cum reiese din rechizitoriul procurorilor din Sibiu, tâlharii voiau să acţioneze la pont în municipiul Piteşti, ţinta fiind vila unui medic. Din fericire pentru medicul piteştean, a cărui identitate a fost protejată de anchetatori din motive lesne de înţeles, locuinţa acestuia are un sistem de supraveghere atât de bun încât i-a făcut pe asasinii lui Kreiner să se lase păgubaşi:

În acea dimineață de 02.11.2023, cei trei inculpați și-au continuat demersurile infracționale și s-au deplasat cu vehiculul marca Renault Laguna în municipiul Pitești, judeţul Argeș, unde au supravegheat locuința unui medic din acea localitate, situată într-o zonă rezidențială cu imobile impozante, date fiind informațiile deținute de…, potrivit cărora acel medic ar avea sume importante de bani în casa sa.

După realizarea unor activități de filaj, inculpatul…, observând existența și funcționarea unor sisteme de securitate performante la locuința medicului piteștean, a renunțat la această rezoluție infracțională” – se arată în rechizitoriul din dosarul de omor.

► A doua ţintă din Piteşti – un om de afaceri „cunoscut în zonă ca fiind deosebit de înstărit”

Medicul cu pricina nu a fost însă singura ţintă din Piteşti aflată în vizorul periculoşilor infractori şi asta pentru că aceştia aveau un alt pont, cei trei punând ochii şi pe altă vilă de lux. Astfel, după ce au renunţat să mai atace locuinţa medicului, spărgătorii s-au hotărât „să supravegheze locuința unui alt om de afaceri din Pitești, judeţul Argeș, cunoscut în zonă ca fiind deosebit de înstărit.” – după cum se arată în rechizitoriu.

Sorţii au fost şi de partea omului de afaceri argeşean, care a scăpat şi el, la rândul său, de atac, indivizii renunţând să mai dea spargerea pe care o planificaseră la locuinţa acestuia:

Ulterior opririi mașinii marca Renault Laguna într-o parcare destinată tirurilor, situată la ieșirea din municipiul Pitești, judeţul Argeș, inculpatul … a verificat imobilul în care ar fi locuit acel om de afaceri piteștean, după care a revenit la vehiculul unde era așteptat de numiții …., cărora le-a comunicat că nu sunt întrunite condițiile optime pentru punerea în executare a planului infracțional.

Date fiind aceste aspecte, inculpații au luat decizia de a se deplasa în municipiul Sibiu, judeţul Sibiu, unde numitul … ar fi avut un pont potrivit căruia un om de afaceri din Sibiu, respectiv Kreiner Adrian, ar deține în interiorul vilei sale impozante o importantă sumă de bani.” – se mai precizează în documentele acuzării.

Spre deosebire de ţintele din Piteşti ale spărgătorilor de locuinţe, omul de afaceri Adrian Kreiner nu a mai avut acelaşi noroc, găsindu-şi sfârşitul în atacul sângeros din noaptea de 5 spre 6 noiembrie. Doi dintre suspecţii de omor aşteaptă în spatele gratiilor procesul. Dând dovadă de un tupeu fantastic, aceştia au cerut recent să fie plasaţi în arest la domiciliu, solicitarea lor fiind, în mod evident, respinsă.

►  În 2015, familia patronului de la Semiramis a scăpat ca prin minune dintr-o spargere similară

ovidiu si cami cristescu semiramis

Cazul de la Sibiu a readus atenţia asupra unui alt atac comis cu bestialitate în urmă cu mai mulţi ani la Piteşti. În mai 2015, un alt individ a pătruns în casa omului de afaceri Ovidiu Cristescu, patronul companiei de transport Semiramis, şi i-a lovit cu ranga pe el şi pe soţia sa, sub privirile îngrozite ale băieţelului lor de numai şase ani şi în vreme ce surioara acestuia dormea în altă cameră.

Rănit, dar conştient, Ovidiu Cristescu s-a târât afară şi şi-a găsit soţia într-o baltă de sânge. Cu ultimele puteri a luat-o în braţe şi a urcat-o în maşină pentru a o duce la spitalul din oraş. Aşa au ajuns amândoi în grija medicilor şi au scăpat cu viaţă, Ovidiu Cristescu fiind răpus în timpul pandemiei de virusul Covid-19. În cazul atacului asupra casei patronului de la Semiramis, zidurile înalte de aproape trei metri, camerele de supraveghere performante şi sistemul de alarmă nu i-au ferit pe proprietari de necazuri.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Judecătorii au anulat sancțiunea dispusă de Colegiul „Brătianu” pentru fiul notarului Burcea

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: