ATENȚIE! Urmează cele 3 luni în care se fac cele mai multe atacuri de cord!

de | 05.09.2023 15:20 | Din ediția tipărită, Județean, Lifestyle

  • În lunile de toamnă, se înregistrează un vârf al cazurilor de infarct miocardic

A început, oficial, toamna, așa că trebuie să ne așteptăm ca termometrele să arate din ce în ce mai puține grade. Una dintre caracteristicile acestui sezon o reprezintă  schimbările bruște de temperatură, care se pot reflecta în mod negativ asupra organismului nostru. Cardiologul Adrian Tase ne oferă câteva sfaturi pe care le poate urma oricine, despre cum să ne menținem sănătatea la nivelul optim, în această perioadă.

După o vară cu zile incandescente, e timpul să schimbăm costumul de in alb cu treningul. Odată cu întoarcerea din concediile de odihnă, munca revine la ritmul standard. Potrivit datelor statistice ale Societății Europene de Cardiologie, pe care le confirmăm și în practica noastră medicală, în lunile septembrie, octombrie și noiembrie se înregistrează un vârf al cazurilor de infarct miocardic acut. De aceea, îi consiliem pe cei care se știu cu factori majori de risc coronarian să ia tratamentul corect pentru hipertensiunea arterială, diabet zaharat sau dislipidemie, după caz. La care se adaugă optimizarea masei corporale și oprirea definitivă a fumatului.”, este sfatul pe care îl dă medicul Adrian Tase.

tase - ATENȚIE! Urmează cele 3 luni în care se fac cele mai multe atacuri de cord!
Durerile articulare, influențate de temperaturile scăzute

Răcirea vremii odată cu venirea toamnei afectează persoanele cu probleme reumatice. Îmi amintesc de faptul că, în urmă cu câțiva ani, a nins la Sinaia în timpul Congresului Național de Cardiologie din septembrie. Temperaturile scăzute pot apărea brusc, cu durerile articulare la pachet. Echipamentul potrivit și medicamentele specifice sunt necesare.”, a explicat dr. Adrian Tase.

Revenirea în colectivitate aduce cu sine virozele

Curând va suna și primul clopoțel care va aduce în bănci elevi mari și mici. Cu școala revin și răcelile, virozele și bolile infecțioase, specifice intrării în colectivitate. „Odată cu începerea noului an școlar, ne așteptăm ca, în context comunitar, elevii să facă «schimb de virusuri» și să apară bolile infecțioase sezoniere. Cât despre COVID, populația noastră este imunizată și riscurile sunt acum minime.”, mai adaugă medicul Adrian Tase.

Așadar, să ne bucurăm de fiecare zi însorită, să ne lăsăm inspirați de vibrațiile autumnale, dar să avem pregătite și hainele adecvate pentru vremea rece.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sunteți pregătiți pentru primul clopoțel? Complexul John are tot ce vă trebuie pentru noul an școlar!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Adrian Tase

Ultimele articole