Mesajul Centrului Cultural Mioveni cu ocazia Sfântului Ilie și a Zilei Aviației Române

de | 20.07.2022 09:47 | Județean, Lifestyle, Mioveni, Știri

Astăzi, pe 20 iulie, creştinii ortodocşi prăznuiesc sărbătoarea Sfântului Proroc Ilie, cunoscut în tradiția populară drept ocrotitor al recoltelor şi aducător de ploi. De asemenea, tot el este cel care alungă canicula şi seceta, aduce grindină sau provoca fulgere şi tunete.

În această zi sfântă, oamenii se pot ruga Sfântului Ilie pentru sănătate, pentru pace sufletească, pentru ajutor. Este un moment al rugăciunii şi al întoarcerii către Dumnezeu și credinţa poporului creştin ortodox. Totodată, ziua Sfântului Ilie este şi un motiv de sărbătoare pentru români, deoarece aproape 150.000 de oameni îşi serbează onomastica.

Colectivul Centrului Cultural Mioveni urează tuturor celor ce se sărbătoresc de Sfântul Ilie, multă sănătate și noroc în viată, realizări și prosperitate în familie!

 

CC Mioveni

 

De asemenea reprezentanții Centrului Cultural Mioveni au transmis un mesaj și militarilor de Ziua Aviației și a Forțelor Aeriene Române:

Fie ca Sfântul Ilie, patronul spiritual al aviatorilor militari, să îi ocrotească și să îi apere pe militarii Forțelor Aeriene Române!

La mulți ani!”

 

CC Mioveni

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mioveni

Ultimele articole