METRO dat în judecată de compania producătoare a Magiunului de Topoloveni. Reacția hypermarketului

de | 17.05.2024 10:41 | Lifestyle, Județean, Național, Topoloveni

Compania din Argeș care produce unul dintre cele mai apreciate branduri românești – Magiunului de Topoloveni – a dat în judecată hypermarketul METRO deoarece reprezentanții lanțului de magazine doreau să vândă borcanul de magiun la prețul de 30 de lei și să-l achiziționeze cu 9,4 lei.

Bibiana Stanciulov, producătorul Magiunului de prune Topoloveni a transmis următorul mesaj pe rețeaua de socializare Facebook:

Ne dorim să fim un exemplu pentru toți producătorii români care s-au confruntat cu probleme ilegale în contractele comerciale.”

Femeia care a reușit să readucă la viață Magiunul de Topoloveni a explicat pentru o publicație națională de ce a decis să dea în judecată Metro. Aceasta precizează faptul că scumpirea prețului la energie, gaze și transport a dus la creșterea costurilor de producție iar în acest context producătorii nu-și mai permit să mențină prețul inițial de 9,40 lei.

Reprezentanții Metro au încercat să impună pentru anul 2023, achiziția unui borcan de magiun cu 9,4 lei, deși le-am comunicat că au crescut costurile: cel cu manopera a crescut cu 8%, costul cu energia a crescut cu 250% pentru curentul electric și cu 172% pentru gaze naturale. Iar costul cu ambalajul a crescut cu 64%, după cum costul cu achiziționarea prunelor a crescut cu 24%, a declarat Bibiana Stanciulov pentru hotnews.ro.

Trebuie amimtit faptul că magiunul de prune Topoloveni a fost desemnat cel mai bun produs din fructe și cel mai bun gem din lume de către Taste Atlas, o platformă de recomandări și ierarhizare a produselor din diverse categorii.

 

INFORMAȚII NOI, 17 mai 2024

Reprezentanții METRO au transmis un punct de vedere celor de la HotNews.ro în care menționează că ei promovează relații de afaceri corecte și etice cu toți partenerii contractuali, fără a exclude nicio categorie de producători și furnizori, fie ei locali sau internaționali.

METRO Cash & Carry România promovează relații de afaceri corecte și etice cu toți partenerii săi contractuali, fără a exclude nicio categorie de producători și furnizori, fie ei locali sau internaționali.

 

Modelul de afaceri al METRO îl reprezintă comerțul cu ridicata, în format modern cash & carry, și implică prezența la raft a acelor produse care îi pot deservi cel mai bine pe cei peste 100.000 de antreprenori români din industriile ospitalității și cea a comerțului tradițional, care ne sunt clienți, prin urmare întreaga noastră ofertă comercială este adaptată la nevoile de business și solicitările acestora.

METRO a desfășurat o relație comercială cu Sonimpex Topoloveni SRL, încheiată cu peste un an în urmă, decizia încetării colaborării fiind bazată pe argumente economice solide.

 

Ne dorim să subliniem faptul că susținem activ antreprenorii români, iar pe categoria gemuri/magiunuri colaborăm cu producători locali în proporție de peste 70%”, este mesajul transmis de reprezentanții Hypermarketului Metro.

Metro susține că nu a primit nicio înștiințare până în prezent, privind o eventuală chemare în judecată de către producătorii Magiunului de Topoloveni.

Ne delimităm de orice presupunere legată de o posibilă acțiune în judecată, până la momentul în care vom fi informați oficial.

Până acum, nu am primit niciun document oficial în acest sens.

Considerăm că unele informații apărute în spațiul public sunt eronate și chiar defăimătoare la adresa politicii de preț a METRO în relația cu partenerii de afaceri și clienții noștri”, au mai adăugat cei de la Metro.

 

Foto: magiun-sonimpex.ro

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Teilor a lansat un nou brand de bijuterii – DAAR

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Magiun de prune Topoloveni | Metro | Topoloveni

Ultimele articole