Migranți ascunși printre piese auto și capace de toaletă

de | 26.09.2024 18:14 | Național, Eveniment

Polițiștii de frontieră din Arad au depistat 28 de cetățeni străini din Siria, Irak și Guineea care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși în două TIR-uri.

Potrivit Poliției de Frontieră Română, astăzi, 26 septembrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din țară, un cetățean turc, care conducea un ansamblu rutier înmatriculat în Turcia și transporta piese auto pe ruta Turcia-Germania.

În urma unei verificări amănunțite, polițiștii de frontieră au descoperit 27 de persoane din Siria și Irak ascunse în semiremorcă.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărșand, polițiștii de frontieră au efectuat controlul asupra unui automarfar înmatriculat în Bulgaria, condus de un cetățean bulgar ce transporta capace de toaletă și porțelan din Bulgaria în Germania.
În urma controlului, a fost descoperit, în semiremorcă, printre bunurile transportate un bărbat. În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că este cetățean din Guineea.

Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijloacele de transport, urmând ca la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.”, transmite Poliția de Frontieră Română

Foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție în trafic! Un transport agabaritic va trece prin Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arad | Bulgaria | Germania | Nădlac | Turcia | Ungaria

Ultimele articole