Mihai Coteț: ”Acest ultim bastion al mediocrității o să cadă și în sudul României, sunt convins de acest lucru”

de | 27.08.2024 13:04 | Județean, Politic

Omul de afaceri Mihai Coteț deschide lista PNL pentru Senatul României. Este o candidatură la care îl obligă capitalul de imagine și speranța multora dintre piteșteni că interesele lor sunt apărate și reprezentate. Liberalul piteștean afirmă că va sprijini îndeaproape echipa PNL din Consiliul Local Pitești și că va pleda ca interesele orașului și județului său să fie pe lista scurtă a Executivului central.

  • PNL v-a nominalizat pe prima poziție, la Senat. Ce v-a determinat să vreți să candidați pentru Parlamentul României?

Același lucru care m-a determinat să candidez la Primăria Pitești: comunitatea mea. Pot părea cuvinte mari, dar asta numai pentru că politicienii au cam golit de sens și au dus în derizoriu, prin faptele lor, dragostea și interesul pentru comunitate. Mulți piteșteni și-au dorit schimbarea și au votat dreapta pentru Primăria Pitești. Stânga a făcut ce a știut mai bine, ce face de peste trei decenii: a cumpărat oameni și conștiințe. Doar așa a obținut, și mai chinuit de această dată, încă un mandat, punându-și ”iepurii” să candideze pentru a rupe voturile pe partea dreaptă. Dar asta ține deja de istorie. Ceea ce nu este istorie, ci o constantă, este dezamăgirea multor piteșteni că au rămas cu aceeeași administrație, animată de aceleași metehne, în jurul căreia au făcut scut ploconeala, mediocritatea și parveniții.

  • Nu v-a lăsat un gust amar faptul că ați pierdut Primăria Pitești?

Faptul că am fost la un pas de a câștiga Primăria Pitești, după ce pesediștii lui Gentea scoteau pensionarii din bloc, la orele serii, simțind că le fuge pământul de sub picioare, nu mi-a lăsat un gust așa amar. De ce? Pentru că eu am făcut tot ce a depins de mine și sunt foarte împăcat cu asta. Nu am stat pe margine, așteptând schimbarea care mulți cred că vine așa, nefăcând nimic. M-am implicat direct, am investit timp, bani, energie, entuziasm, speranțe, eu și echipa mea care este una cu adevărat fantastică. Restul nu a mai depins de mine. Cred, însă, că semnalul dat este unul extrem de important: piteștenii își doresc schimbarea și sunt convins că alegerile viitoare o vor aduce fără doar și poate. Iar eu voi fi acolo, când aceasta se va produce.

  • Nu vă este teamă că se va specula faptul că lăsați baltă Piteștiul?

Nici pe departe. Din contră! Cei care se gândesc că voi abandona Piteștiul și-au făcut calcule extrem de proaste. ”Nu renunțați la luptă!” – mi-au cerut mulți. M-am uitat la actuala configurație a Consiliului Local și am realizat că urmează alți patru ani în care PSD va face exact ce a făcut și până acum pentru a-și asigura majoritatea: îi va cumpăra pe cei care au un preț și va călca și pe cadavre pentru a-și realiza agenda personală și de partid. Echipa mea va avea o misiune la fel de grea și în următorii patru ani și vreau să o sprijin cât mai eficient din postura de parlamentar. Voi fi cel care amplifică la București ceea ce se întâmplă pe plan local, pentru că trebuie să le fie teamă de ceva, dacă de cetățeni și de lege nu le este. Cel mai important, însă, este că vreau să pun pe lista scurtă a deciziilor care se iau la centru nevoile Piteștiului și ale Argeșului. Și nu sunt deloc puține.

  • Cam asta spun toți și vin, care mai de care, cu programe de guvernare care să aducă Argeșul pe primul loc…

Eu nu sunt toți. Cetățenii au posibilitatea să amendeze la vot pe cei care au adus Argeșul pe primul loc doar în sloganele de campanie. De mai bine de 30 de ani avem aceiași clică, împrospătată, pe ici, pe colo, de fețe noi care să justifice restul dinozaurilor. Am spus și în campania de la alegerile locale: și cetățenii au o responsabilitate, aceea de a nu mai alege aceiași oameni care i-au mințit. Dacă i-ar schimba, iar și iar, cu siguranță că azi am avea o clasă politică mult mai responsabilă. A nu se înțelege că dau vina pe cetățeni, dar dacă politicienii ar avea măcar acest stres, cu siguranță nu ar mai dormi în cizme atât de liniștiți. Scopul meu este să trezesc în cât mai mulți piteșteni și argeșeni speranța și convingerea că pot schimba în bine viața lor și a comunității lor. Iar votul responsabil este primul pas. Acest ultim bastion al mediocrității o să cadă și în sudul României, sunt convins de acest lucru.

Material realizat de Iulia Bădulescu.

Sursă foto: PNL Argeș.

Citiți, de asermenea, pe anchetaonline.ro:

Vești bune pentru români! Depozitele de gaze naturale sunt deja pline

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: