Mihai Coteț: ”Pădurea Trivale este prea importantă ca să ne permitem luxul renunțării”

de | 12.09.2024 13:05 | Pitești, Politic

Mihai Coteț, președintele PNL Pitești și candidat la alegerile parlamentare, este hotărât să lupte în continuare pentru protejarea ”plămânului verde al Piteștiului”, pentru că ”Pădurea Trivale este prea importantă ca să ne permitem luxul renunțării”. De altfel, omul de de afaceri implicat activ în protejarea mediului, amintește că la sesizarea Prefecturii Argeș condusă pe atunci de prefectul Radu Perianu, ”Curtea de Apel Pitești a anulat decizia Consiliului Local dominat de majoritatea PSD, prin care se împiedica declararea pădurii arie protejată. Decizia instantei este definitivă și consfințește faptul că Hotărârea de Consiliu Local nu a fost legală”.

Vă reamintim că zilele trecute, Curtea de Apel Pitești, într-o sentință definitivă, a decis că stabilirea statutului Pădurii Trivale (între arie protejată și pădure parc) trebuie să se facă la nivel de Consiliul Local Pitești cu 2/3 din voturile exprimate.

Mihai Coteț, un om de afaceri implicat activ în protejarea mediului subliniază faptul că decizia instanței oferă o rază de speranță pentru zecile de mii de cetățeni din Pitești, care susțin protejarea acestui spațiu verde vital. Astfel, într-un comunicat remis presei, Mihai Coteț, președintele PNL Pitești și candidat la alegerile parlamentare, s-a arătat ”convins că singurul scop al administrației locale este să împiedice protejarea pădurii și că pădurea-parc despre care vorbesc edilii este doar o poveste pentru ca cei care au procese pe rol să pună mâna pe alte hectare bune din pădurea piteștenilor”.

”După anunțarea sentinței, toți pesediștii au început să posteze mesaje prin care spun că instanța s-a pronunțat doar pe procedură, întrucât era nevoie de două treimi dintre consilierii locali pentru a se decide ca Pădurea Trivale să fie transformată în pădure parc. Cu alte cuvinte, pesediștii lui Gentea s-au denunțat singuri, recunoscând că știau că Hotărârea încalcă legea și că nici măcar nu le păsa de acest lucru. Ce înseamnă asta? Că intenția lor nu era ca pădurea să fie transformată în pădure-parc, ci doreau doar să întârzie cât mai mult posibil declararea Pădurii Trivale arie protejată. Reamintesc faptul că pe rol sunt procese de retrocedare, că pădurea noastră putea fi protejată încă de anul trecut. Eram la un pas ca Hotărârea de Guvern să fie votată și Pădurea Trivale să fie declarată arie protejată. Ce au făcut Gentea și consilierii lui? Au scos din joben o Hotărâre de Consiliu Local ilegală pe care instanța, iată, a invalidat-o. Dacă din Pădurea Trivale se va mai retroceda vreo bucățică, Gentea și PSD-ul lui sunt responsabilii direcți, pentru că spunem lucrurilor pe nume de atâția ani și am recurs la toate formele de protest.” a declarat omul de afaceri Mihai Coteț, potrivit comunicatului remis presei.

Victoria importantă obținută în instanță dă, însă, speranță zecilor de mii de piteșteni care au semnat pentru ca Pădurea Trivale să fie declarată arie protejată, potrivit sursei citate.

”Trebuie să-i apărăm pe cetățeni și să ne apărăm noi, înșine, ca cetățeni, de abuzurile și interesele unei administrații care, din punctul meu de vedere, se comportă ca una coruptă. De aceea vom lupta în continuare, pentru că luptele pierdute sunt doar luptele la care ai renunțat. Pădurea Trivale este prea importantă ca să ne permitem luxul renunțării. Nu e ușor să te lupți cu întreg sistemul de complicități, dar am alături colegi liberali la fel de determinați ca mine și, mai ales, îi mai am și pe argeșenii de bună credință de aceeași parte a baricadei.”, a mai punctat Mihai Coteț, potrivit comunicatului primit. 

Foto descriptiv. Sursă foto: FB Dragoș Predescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Prefectul Dragoș Predescu: ”A început relocarea urșilor de pe șoseaua Transfăgărășan!”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Ultimele articole