Ministerul Agriculturii vine cu o veste importantă

de | 13.07.2024 10:22 | Lifestyle, Național

Bugetul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a fost suplimentat cu suma de 182.000.000 lei pentru plata sprijinului acordat pentru ciclul I de producție la tomate.

În ședința de Guvern din 11 iulie 2024 a fost aprobat Memorandumul cu tema ”Suplimentarea limitelor de credite bugetare și credite de angajament aprobate pe luna iulie 2024 pentru Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale”, în baza prevederilor OUG34/2023.

Se va asigura astfel integral necesarul de fonduri aferente plății sprijinului acordat pentru ciclul I de producție la tomate în cadrul schemei de ajutor de stat pentru compensarea parțială a pierderilor la cultura de tomate în spatii protejate, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.

De altfel, MADR arată că suplimentarea a fost realizată având în vedere numărul mare de beneficiari înscriși în program în condițiile pedoclimatice ale țării noastre care determină ca interesul și posibilitățile producătorilor agricoli de a cultiva tomate în spațiile protejate în perioada de extrasezon să fie relativ reduse în lipsa unei susțineri financiare substanțiale, inclusiv pe fondul unei creșteri semnificative ale imput-urilor pe filiera de producție.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Agriculturii.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

RebelX – Young Rock Festival – spectacolul continuă și astăzi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Agriculturii