Ministerul Educației. Primă de instalare pentru cadrele didactice care merg în zone dezavantajate

de | 14.03.2023 08:33 | Știri, Administrație, Național

Ministrul Educației, Ligia Deca, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Educației, au primit, ieri, vizita delegației Teach for All și Teach for România. În contextul acestor discuții, potrivit informării publicate pe pagina de Facebook, reprezentanții instituției arată că prevederile noilor legi ale educației implică acordarea unei prime de instalare în valoare de 5 salarii brute, minime, pe economie, cadrelor didactice care aleg să își desfășoare activitatea în zone dezavantajate.

Temele de discuție au vizat: importanța formării viitorilor lideri ai comunităților, implicit ai României; dezvoltarea holistică a copiilor și a tinerilor; identificarea de mijloace pentru susținerea cadrelor didactice.

”Ne exprimăm convingerea că este important să ascultăm vocea elevilor, pentru a înțelege cum putem adapta actul didactic, și, în aceeași măsură, să oferim sprijin profesorilor, în calitatea lor de agenți ai schimbării în comunitățile în care își desfășoară activitatea.

Teach for Romania sprijină profesorii din comunitățile dezavantajate, iar Ministerul Educației se alătură acestui demers de a aduce plusvaloare actului educațional din aceste medii.

Prevederile noilor legi ale educației, care implică acordarea unei prime de instalare în valoare de 5 salarii brute, minime, pe economie, cadrelor didactice care aleg să își desfășoare activitatea în zone dezavantajate, reprezintă un model de intervenție în Europa și un pas important în asigurarea echității în educație”, potrivit informării publicate.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ligia Deca | Ministerul Educaţiei | Ministerului Educației | Ministrul Educației

Ultimele articole