Ministerul Educației a publicat metodologia de organizare a programului ”Săptămâna verde”. Important de menționat este faptul că programul ”Săptămâna verde” nu se derulează simultan cu programul național ”Școala altfel”.
Programul ”Săptămâna verde” este un program național, în acord cu prevederile raportului ”Educația privind schimbările climatice și mediul în școli sustenabile”, elaborat de către grupul de lucru de la nivelul Administrației Prezidențiale, ale Strategiei naționale privind educația pentru mediu și schimbări climatice 2023-2030, aprobată prin HG nr.59/2023 și ale Strategiei naționale pentru dezvoltarea durabilă a României 2030, aprobată prin HG nr. 877/2018, arată MEN în informarea publicată. Metodologia o găsiți aici.
Cele mai bune 5 activități, exemple de bună practică
E bine de menționat că cele mai bune 5 activități desfășurate în cadrul programului ”Săptămâna verde” şi selectate la nivelul fiecărui județ şi al municipiului București sunt încărcate pe platforma dedicată, într-o secțiune specială și constituie exemple de bună practică, promovate la nivel național.
Când se desfășoară
Potrivit proiectului de ordin privind structura anului școlar 2023 – 2024 programul naţional ”Şcoala altfel” și programul ”Săptămâna verde” se desfăşoară în perioada 11 septembrie 2023 – 12 aprilie 2024, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare, a căror planificare se află la decizia unităţii de învăţământ. Derularea celor două programe se planifică în intervale (module) de cursuri diferite, cu excepția ultimului interval (modul) de cursuri. Prin excepţie, la clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, din învăţământul profesional şi din învăţământul postliceal, în perioadele dedicate programelor ”Şcoala altfel” şi ”Săptămâna verde”, se organizează activităţi de instruire practică. Proiectul este în dezbatere publică.
Sursă foto: site Ministerul Educației
Citiți, Dee asemenea, pe anchetaonline.ro:
Structura anului școlar 2023-2024! Școala ar putea începe mai târziu