(Video) Argeș – Soluțiile ministrului Agriculturii, Petre Daea

de | 25.02.2023 15:55 | Știri, Administrație, Importante, Județean

Ministrul Agriculturii a ajuns sâmbătă în județul Argeș unde a susținut o conferință la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești – Mărăcineni, despre oportunitățile de finanțare prin Planul Național Strategic 2023 – 2027.

 

Petre Deea Arges

 

Zeci de fermieri, dar și reprezentanti ai unor instituții cu profil agricol, pomicol, horticol și zootehnic din Argeș s-au întâlnit azi cu ministrul Agriculturii pentru a vedea soluțiile statului pentru redresarea în domeniu. Conform programului, Casa de Comerț pentru Agricultură, repusă acum pe picioare, va intermedia activitățile comerciale cu produse agricole în România.

 

 

Ca să nu dea faliment și să obțină profit, fermierii români trebuie să vândă cu sprijinul Casei de comerț pentru agricultură. Pe de altă parte, Uniunea Europeană trebuie să intervină în scandalul Bâstroe pentru că altfel comerțul romanesc cu cereale pe Dunare va fi subminat. Acestea sunt doar două dintre activitatile despre care ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune că sunt stringente pentru statul român.

Peste toate aceste probleme a apărut încă una, comerțul cu cereale care a scăzut din cauza navigației pe Dunăre în zona canalului Bâstroe. Ministrul spune că a cerut sprijin Uniunii Europene pentru a interveni.

Ministrul mai spune că această problemă este deja prioritară pe agenda de lucru a Guvernului.

ministrul Daea

La finalul întâlnirii de la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Piteşti-Mărăcineni, ministrul Daea a anunțat că până la această dată au ajuns la fermieri sume ce depăşesc 1,56 miliarde de euro,

În fiecare an noi producem în ţară în jur de 3 miliarde (euro n.r.), iar până la această dată am adus în România 1,56 de miliarde de euro.

 

Sunt bani importanţi care au ajuns la fermieri şi care i-au ajutat, pe de o parte, să se mobileze cu utilaje şi maşini agricole, pe de altă parte să-şi continue activitatea având capitalul de lucru necesar pentru lucrările în câmp”, a adăugat Petre Daea. 

 

ministrul Daea

 

Astăzi, ministrul a avut o întrevedere și cu Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, deputații Simona Bucura Oprescu, Remus Mihalcea și Nicolae Pavelescu, precum și cu primarii Ion Georgescu din Mioveni, Nicolae Dascălu – Mărăcineni, Mihai Rachieru – Budeasa și Gheorghe Stancu – Bascov, întâlnire la care au discutat mai multe aspecte de interes în domeniu.

 

ministrul Daea

„Pomicultura necesită multă atenție, avem posibilitatea acum, prin Planul Național Strategic, să refacem patrimoniul pomicol al României, sector prioritar în domeniul investițiilor ce trebuie susținut. Este nevoie să găsim modalitatea practică de a îndepărta “zgura birocratică” care încetinește mersul investițiilor. Avem suportul științific al specialiștilor de aici, de la Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești Mărăcineni, capacitatea de exprimare tehnică și gradul mare de interes al acestora. Haideți să accelerăm drumul spre îmbunătățirea activității din pomicultură!”, a precizat ministrul Petre Daea

 

În imaginile de mai jos puteți vedea unul dintre argeșeni care îi povestește ministrului despre problemele sale.

 

 

Argeșeanul, bucuros după discuția avută cu ministrul, îi ofere acestuia o pungă cu brânză de burduf și cașcaval făcute la Șuici. Petre Daea o primește și îi plătește 100 de lei acestuia înainte de a urca în mașină.

 

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: