Ministrul Alina Gorghiu: ”Suntem stat NATO care alocă 2,5% PIB pentru apărare”

de | 10.07.2024 09:52 | Național, Politic

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, efectuează în aceste zile o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, cu ocazia lucrărilor summitului NATO. În acest context, ministrul Justiției a fost invitată marți, pe 9 iulie, să susțină o alocuțiune în cadrul mesei rotunde ”Femeile, pacea și securitatea”, eveniment organizat în marja summitului NATO, la Departamentul de Stat.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

”Din Washington, am transmis azi un mesaj clar: creșterea numărului de femei în domenii de securitate este o alegere pentru un viitor cu mai puține războaie

Am cerut ca justiția să ocupe un rol central în eforturile internaționale de a implementa agenda ”Femeile, Pacea și Securitatea”. Ce încurajează oamenii să depășească trauma războiului este speranța că se va face dreptate. În Ministerul Justiției, peste 70% din angajați sunt femei. Femeile definesc justiția din România și este un lucru bun.

Însă efortul de a avea mai multe femei în domenii legate de securitate este național. Suntem stat NATO care alocă 2,5% PIB pentru apărare. O parte merge în implementarea agendei FPS. În curând, vom adopta a doua Strategie Națională pentru implementarea agendei FPS (2024-2028).

Mulțumesc Departamentului de Stat SUA pentru invitația de a avea o intervenție la masa-rotundă pe tema „Femeile, Pacea și Securitatea”. Este o temă a mea de suflet. Și lupt deja de peste 20 de ani pentru ca, în România, să existe egalitate între femei și bărbați, din toate punctele de vedere!”, a fost mesajul transmis de ministrul Alina Gorghiu, potrivit postării publoicate pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Problema gunoaielor din zona blocurilor de la Stâlpeni, în atenția prefectului!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ministrul Justiției | NATO | Washington