Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, vizită importantă în Argeș

de | 11.09.2024 16:39 | Județean, Politic

Astăzi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja a fost prezent în Argeș, în Pitești, unde a vizitat stația de transformare 110/20 kV Prundu, care a fost modernizată de Operatorul Distribuție Oltenia prin finalizarea unor noi lucrări de implementare a unui sistem avansat de management. Potrivit comunicatului primit de la PNL Argeș, proiectul este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) și a presupus investiții în valoare de peste 104 milioane de lei.

Sursă foto: PNL Argeș. Sursă foto: PNL Argeș. Sursă foto: PNL Argeș.

Ministrul Sebastian Burduja a fost însoțit de prefectul Dragos Predescu și de secretarul general al PNL Argeș, Radu Perianu. Județul Argeș are un potențial imens în dezvoltarea energiei, și ministerul de resort va continua să sprijine proiectele de modernizare a sistemului care va aduce atât de multe beneficia utilizatorilor casnici. Proiectul moderizării stației de transformare 110/20 kV Prundu, ajuns la final, face parte din strategia companiei de distribuție Oltenia de a implementa un sistem avansat de management al distribuției energiei, prin care se urmărește și modernizarea mai multor stații, prin montarea de contoare inteligente la aproximativ 11.000 de consumatori, potrivit sursei citate.

Prin derularea acestui proiect au fost realizate investitii în modernizarea instalațiilor energetice pentru implementarea unui sistem avansat de management al activelor rețelelor de distribuție (AMS) într-o zonă omogenă de consumatori casnici de energie electrică.

Sursă foto: PNL Argeș.

“România are un potențial imens în dezvoltarea energiei, și vom continua să sprijinim proiectele care aduc beneficii tuturor românilor. Viitorul stă în investiții. Doar în această vară, am semnat contracte de finanțare de peste 4 miliarde de lei pentru modernizarea rețelelor și producția de energie. În total, în 15 luni de zile, am reușit să atragem finanțări europene nerambursabile de peste 14 miliarde de euro – mai mult decât s-a investit în sectorul energetic în ultimele trei decenii”, a precizat ministrul Energiei, Sebastian Burduja, potrivit sursei citate.

Sursă foto: PNL Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetoanline.ro:

PNL Argeș: ”O reparație binevenită pentru categoria de pensionari militari”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Distribuție Oltenia | Pitești | Prundu | Radu Perianu

Ultimele articole