Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: Proiectele aflate în curs consolidează și dau noi valențe cooperării noastre!

de | 04.07.2024 12:59 | Național, Lifestyle

Cu ocazia aniversării a 248 de ani de la Declarația de Independență a Statelor Unite ale Americii, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a transmis un mesaj de felicitare. Totodată, ministrul a evidențiat, în mesajul transmis, importanța parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite, care durează de 27 de ani.

”La multi ani Statelor Unite ale Americii la cea de a 248-a aniversare a Independenței!

O zi de 4 iulie cât mai frumoasă ambasadoarei Kathleen Ann Kavalec și cetățenilor americani aflați acum în România!”, a spus ministrul Justiției.

În mesajul său, Gorghiu a subliniat importanța și profunzimea prieteniei dintre cele două națiuni, exprimându-și dorința ca această relație să se dezvolte în continuare pe toate planurile. ”Îmi doresc ca prietenia dintre popoarele noastre să se dezvolte în toate planurile! Proiectele aflate în curs, precum aderarea României la OSCE și includerea în Programul Visa Waiver consolidează și dau noi valențe cooperării noastre!”, a completat Alina Gorghiu.

Ministrul a evidențiat parteneriatul strategic dintre România și Statele Unite, care durează de 27 de ani, și a marcat 20 de ani de la aderarea oficială a României la NATO, moment semnificativ în relațiile bilaterale și pentru securitatea transatlantică.

”Parteneriatul nostru strategic dureaza de 27 de ani iar anul acesta s-au împlinit 20 de ani de când România a aderat oficial la NATO prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, stat depozitar al Tratatului Alianței Nord – Atlantice. Ca parteneri și ca aliați colaborăm pentru protejarea valorilor noastre comune, întărirea securității transatlantice si regionale.

Datorită acestui parteneriat, România beneficiază de mari oportunități de dezvoltare și de cele mai extinse garanții de securitate din istorie într-un moment în care ele sunt foarte importante!”, a mai punctat Alina Gorghiu.

În încheiere, Gorghiu a citat un proverb latin pentru a sublinia valoarea prieteniei și a parteneriatului în vremuri de incertitudine: ”Amicus certus in re incerta cernitur” (Un prieten adevărat se cunoaște în vremuri de incertitudine).

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citițui, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pe 1 decembrie mergem la vot! Coaliția de guvernare a decis calendarul alegerilor prezidențiale și parlamentare

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ministrul Justiției | NATO