Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: Resursa umană este esențială pentru calitatea actului de justiție

de | 25.07.2024 14:33 | Administrație, Național

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a transmis astăzi, după ședința Executivului, că două hotărâri importante au fost aprobate. De asemenea, ministrul a subliniat că ”resursa umană este esențială pentru calitatea actului de justiție”.

Astfel, potrivit celor transmise de ministrul Alina Gorghiu, astăzi, în ședința de Guvern, două hotărâri de guvern au fost adoptate pentru a consolida activitatea de formare a magistraților și a grefierilor: Hotărârea Guvernului privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru Institutul Național al Magistraturii și Hotărârea Guvernului privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru Şcoala Naţională de Grefieri.

”Structura organizatorică a Institutului Național al Magistraturii era insuficientă și, la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, Ministerul Justiției a inițiat proiectul de hotărâre pentru majorarea cu 10 noi posturi a schemei de personal.

Este o veste bună că numărul auditorilor de justiţie formați anual a crescut progresiv, dar proporțional a crescut și volumul de activitate. Necesarul de resurse pentru formarea magistraților recrutați prin concursul de admitere în magistratură este mult mai mare.

Cu atât mai mult cu cât, ieri, au fost validate rezultatelor concursului de admitere în magistratură sesiunea februarie – iulie 2024. Vor fi numiți în funcție 74 de judecători și 34 de procurori.

Odată cu intrarea în vigoare, luna aceasta, a noului statut al grefierilor, Legea nr. 11/2024, Școala Națională de Grefieri va fi implicată în organizarea mai multor concursuri. Atât activitatea de formare inițială, cât și cea continuă vor cunoaște creșteri semnificative. De aceea, suplimentarea de azi prin hotărârea de guvern cu 25 de noi posturi este importantă pentru categoria profesională a grefierilor”, a completat ministrul Alina Gorghiu, pe pagina de Faecbook.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Poliția Locală transmite: se monitorizează platformele de deșeuri din Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ministrul Justiției