Ministrul Justiției: Un fugar MOST WANTED a fost adus aseară în țară

de | 09.10.2024 16:31 | Național, Politic

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat că un infractor de temut și pe lista celor mai căutați, a fost adus în România după ce a reușit să evite justiția timp de mai mulți ani. Condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime grave, Romică Fleican a fost găsit recent în Germania, unde predarea sa a fost inițial refuzată din cauza condițiilor din penitenciare. Totuși, grație îmbunătățirilor în sistemul penitenciar românesc, acesta a fost în cele din urmă adus acasă.

Un fugar MOST WANTED adus aseară în țară. Romică Fleican, condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, tentativă la omor deosebit de grav și tâlhărie.

A reușit să fugă și să se ascundă mai mulți ani. În 2016, a fost găsit în Germania. Atunci predarea a fost refuzată invocându-se condițiile din penitenciarele din România.

Anul acesta a fost arestat din nou, tot în Germania. De data aceasta predarea a fost încuviințată. O dovadă clară că sunt îmbunătățiri vizibile în condițiile de detenție din penitenciarele românești.

618 fugari au fost aduși în țară anul acesta. Dintre ei, 142 au fost aduși din Germania. Este a doua țară ca număr de predări. Și vă asigur că vom continua!”, a punctat într-o postare publicată pe pagina de Facebook, ministrul Justiție, Alina Gorghiu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Senatorul Dănuț Bica: „Sprijinim Diaspora”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Germania | Ministrul Justiției

Ultimele articole