Ministrul Justiției: ”Un om la volan care a consumat substanțe este un pericol”

de | 13.09.2024 18:28 | Național, Politic

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, astăzi, că nu este de acceptat ideea de praguri când vine vorba de conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Aceste declarații vin astăzi în urma vizitei la penitenciarul Jilava, unde a fost confruntată cu povestea unor deținuți ale căror vieți au fost devastate de consumul de droguri. În acest context,Alina Gorghiu a subliniat importanța unei politici de toleranță zero față de conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

”Astăzi, am fost la penitenciarul Jilava.

Am văzut aici mulți, prea mulți deținuți cu o viață distrusă din cauza drogurilor. Cu doi am stat astăzi de vorbă. Iar în spatele lor, sunt familii afectate. Dragii mei, drogurile nu te fac “high”, ci te aduc “low”. Așa și cu condusul.

Nu este de acceptat ideea de praguri când vine vorba de conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive. Un om la volan care a consumat substanțe este un pericol.

Toleranță zero! Legiuitorul asta a vrut să transmită prin textul de lege prin care a incriminat conducerea sub influența substanțelor psihoactive.

Eu și colegii mei liberali am adus anul acesta 3 legi pentru a proteja tinerii de droguri: legea prin care traficanții de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare, cea a înființării ”Registrului traficanților” și cea a înființării a 8 centre regionale pentru tratarea consumatorilor.

Mulțumesc directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Dan Halchin și directorului penitenciarului Jilava, Cristina Teoroc”, a fost mesajul transmis de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, în postarea publicată pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursă foto: FB Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Încep lucrările la primul Campus Preuniversitar Profesional în Sistem Dual de la Vulturești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu | Ministrul Justiției