Ministrul Muncii, anunț important pentru acești români

de | 08.07.2024 10:44 | Național

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu vine cu informații importante pentru toți pensionarii. Astfel, potrivit ministrului de resort, a început tipărirea deciziilor de recalculare a pensiilor. Totodată, ministrul a ținut să sublinieze în declarațiile făcute că sunt fonduri prevăzute în buget pentru

Mai mult, ministrul promite că toate pensiile vor trecere prin marea recalculare și sunt suficienți bani alocați în buget, dând asigurări că nicio pensie nu va fi înghețată.

”Pensiile românilor vor crește pentru următorii ani și nu sunt înghețate la acel 9,4 din PIB. Avem articol în noua lege a pensiilor atât cu mecanismul cât și cu faptul că în luna ianuarie acestea vor avea majorări și sigur este foarte important pentru pensionari să știe că toate aceste lucruri sunt făcute la timp.

Că există bani pentru pensii, că vor ajunge deciziile de pensionare și că toți pensionarii din România vor beneficia de recalculare”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu în emisiunea „Culisele Statului Paralel” de la Realitatea PLUS.

Simona Bucura-Oprescu a adăugat că toate pensiile vor fi recalculate din oficiu și că sunt prevăzuți bani în buget atât pentru majorarea făcută la 1 ianuarie, cât și pentru recalcularea pentru care se va pune în plată la pensiile înecpând cu luna septembrie.

”În momentul acesta avem datele din dosarele de pensii ale românilor în format electronic, deja se listează deciziile de pensii.

Deciziile vor fi listate în 3 exemplare, un exemplar va fi transmis pensionarului, celelalte două vor rămâne la dosarul de pensii al fiecărui pensionar”, a mai completat ministrul de resort , potrivit sursei citate.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook MMSS

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bacalaureat 2024. Astăzi se afișează primele rezultate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministrul Muncii | Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole