Ministrul Simona Bucura-Oprescu, la inaugurarea fabricii Nokian Tyres de la Oradea: “România devine un hub atractiv pentru investiții majore”

de | 20.09.2024 15:29 | Național, Administrație

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a participat astăzi la deschiderea unități de producție a fabricii Nokian Tyres din Oradea. Această fabrică, unică în lume prin faptul că produce anvelope cu emisii zero de carbon, reprezintă nu doar o realizare remarcabilă în termen de sustenabilitate, ci și o investiție strategică de 650 milioane de euro, destinată să genereze peste 500 de locuri de muncă în regiune. Relocarea unității din Rusia și implicarea activă a autorităților locale subliniază importanța acestui parteneriat public-privat în dezvoltarea unei economii viabile și moderne.

“Prezența premierului Marcel Ciolacu astăzi la fabrica Nokian Tyres din Oradea confirmă o dată în plus parteneriatul solid pe care Guvernul îl are cu mediul privat de afaceri! Susținem crearea de locuri de muncă de calitate și oferim programe de calificare și formare care să răspundă cerințelor industriei moderne”, afirmă ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura – Oprescu, care a participat la deschiderea acestei unități de producție din Bihor, potrivit informării publicate. Este prima fabrică de anvelope cu emisii zero de carbon din lume.

Unitatea a fost gata într-un timp foarte scurt, de numai 15 luni, și va avea peste 500 de angajați. Capacitatea de producție este de 6 milioane de anvelope pe an, cu posibilitate de creștere în viitor. Compania finlandeză Nokian Tyres a relocat unitatea din Rusia în România și a investit 650 milioane de euro în acest proiect. A beneficiat de un ajutor de stat din partea guvernului de 100 milioane de euro, dar și de sprijinul autorităților și instituțiilor locale și județene, potrivit informării publicate pepagina de fB a MMSS.

Sursă foto: FB MMSS. Sursă foto: FB MMSS. Sursă foto: FB MMSS. Sursă foto: FB MMSS. Sursă foto: FB MMSS.

Ministrul Simona Bucura-Oprescu a tăiat simbolic panglica inaugurală a fabricii alături de Jukka Moisio, CEO Nokian Tyres, Jukka Hienonen, președintele CA Nokian Tyres, S.E. Leena Liukkonen, ambasadorul Finlandei în România, Illie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, Adrian Kaczmarcyk, Senior Vice President Nokian Tyres și Susanna Tusa, Director General Nokian Tyres România.

“Această fabrică este o dovadă a încrederii pe care Nokian Tyres și alți investitori internaționali o au în potențialul economic al României. Însă potențialul economic al unei țări înseamnă oameni, cu pregătirea pe care o au și cu ambiția de a munci și a aduce plus valoare în fiecare activitate. Este și o dovadă în plus a sprijinului pe care Guvernul Marcel Ciolacu îl oferă pentru atragerea de investiții directe. România devine astfel un hub atractiv pentru investiții majore, în special în sectoare strategice precum cel al producției industriale ecologice. Este un simbol al angajamentului nostru față de un viitor mai sustenabil și un exemplu pentru restul lumii despre cum tehnologia și inovația pot contribui la protejarea mediului. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale își reafirmă sprijinul pentru astfel de inițiative. Susținem crearea de locuri de muncă de calitate și să oferim programe de formare și calificare care să răspundă cerințelor industriei moderne. Suntem aici pentru a sprijini fiecare pas al acestei călătorii. România se află la începutul unui drum care ne va duce mai departe decât ne-am imaginat vreodată. Cu investiții majore precum aceasta, cu parteneri internaționali de încredere și cu o forță de muncă talentată și dedicată, suntem pregătiți să ne afirmăm ca o economie europeană puternică și inovatoare.

Astăzi, Nokian Tyres ne arată că viitorul este aici, în România. Împreună putem construi un viitor mai bun, mai verde și mai prosper pentru toți. Felicitări echipei Nokian Tyres și tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect! România este pregătită să joace un rol pe scena mondială a inovației și sustenabilității.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu, potrivit sursei citate.

Alături de ministrul Simona Bucura-Oprescu au fost la Oradea și Cristian Bitea, secretar general MMSS, Florin Cotoșman, președintele ANOFM, și inspectorul general de stat al Inspecției Muncii, Mihai Uca.

Sursă foto: FB MMSS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Bani de la stat. Proiectul ”Primul student din familie!” a intrat în linie dreaptă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu | Ministerul Muncii | Ministrul Muncii | Oradea | Rusia | Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole