Ministrul Simona Bucura-Oprescu a participat la reuniunea EPSCO de la Luxemburg

de | 20.06.2024 18:12 | Național, Administrație

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a participat astăzi la Luxemburg la reuniunea Consiliului EPSCO (Employment, Social Policy, Health and Consumer Affairs/Consiliul de Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului), secţiunea dedicată miniştrilor Muncii, Ocupării şi Politicilor Sociale.

Potrivit. informării publicate de Ministerul Muncii, temele centrale de pe agenda Consiliului au vizat dimensiunea socială a Pieței Unice, propunerea de Directivă privind îmbunătățirea conținutului programelor de stagiu și condițiile de muncă pentru stagiari și asigurarea unei tranziții line de la educație la piața muncii, precum și revizuirea Directivei privind îmbunătățirea eficienței cadrului de informare și consultare a lucrătorilor.

”Pentru a depăși provocările actuale de pe piața muncii, cum ar fi deficitul de forță de muncă și competențe, avem nevoie de eforturi coordonate la nivel european și național. În România folosim finanțări europene și naționale pentru îmbunătățirea competențelor digitale, verzi și lingvistice, deoarece trebuie să fim pregătiți pentru meseriile viitorului. De asemenea, am îmbunătățit cadrul legal pentru dialogul social. Avem mecanisme consolidate de dialog tripartit pentru a găsi împreună cu partenerii sociali cele mai bune soluții la provocările pieței muncii”, a subliniat ministrul Simona Bucura-Oprescu în intervenția sa din plenul Consiliului pe marginea Raportului Letta privind viitorul Pieței Unice aflat în dezbatere, potrivit surseicitate.

Raportul Letta este o etapă a procesului de consolidare pe termen lung a competitivității și va fi folosit în elaborarea agendei politice a viitoarei Comisii Europene. Acesta consolidează angajamentul UE față de solidaritate, reducerea inegalităților și promovarea bunăstării tuturor cetățenilor, în conformitate cu valorile Pilonului european al drepturilor sociale.

Un subiect important pe agenda Consiliului EPSCO a fost cel privind necesitatea unui nou acord industrial în UE și a unor politici sociale care să îmbunătățească viața cetățenilor europeni.

Sursă foto: Facebook MMSS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Inspectorii ITM Argeș desfășoară controale la angajatorii care au cel puțin 10 salariați

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Muncii | Ministrul Muncii | Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole