Ministrul Simona Bucura-Oprescu: “România, partener al Coaliției Globale pentru Justiție Socială”

de | 13.06.2024 14:45 | Național, Administrație

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a participat astăzi la Forumul Inaugural al Coaliției Globale pentru Justiție Socială, eveniment desfășurat în marja celei de-a 112-a Conferințe Internaționale a Muncii de la Geneva, în Elveția. Forumul a fost deschis în prezența lui António Guterres, secretar general ONU, și a lui Nicolas Schmit, comisarul european pentru Muncă și Drepturi Sociale. Doar 14 state membre UE sunt partenere ale acestei Coaliții, printre care și România.

Potrivit informării MMSS, țara noastră a făcut deja pași importanți pentru a îmbunătăți condițiile de muncă, de trai și de protecție socială, măsurile luate de Guvernul condus de Marcel Ciolacu având efecte notabile în economia națională. Conform datelor oficiale, doar două state – România și Brazilia – au înregistrat în acest an o îmbunătățire a rating-ului de țară. Performanța României este cu atât mai importantă cu cât 13 state din lume s-au confruntat în acest an cu o înrăutățire a rating-ului de țară.

“România a aderat la Coaliția Globală pentru Justiție Socială în principal datorită faptului că împărtășește și susține valorile pe care aceasta le promovează. Și noi credem și acționăm pentru tratament egal și corect, respectarea drepturilor omului și drepturilor în lumea muncii. Creșterea economică trebuie să să se regăsească în creșterea nivelului de trai al fiecărui cetățean. România ia măsuri active în domeniul ocupării pentru a avea locuri de muncă decente, locuri de muncă mai multe și mai bine platite, precum și o societate incluzivă. Alte obiective majore vizează dezvoltarea sectorului de #economie socială, protecția socială, intensificarea dialogului social și creșterea nivelului de acoperire a negocierii colective. Construim un viitor cu dreptate socială pentru toți!”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu.

În prezent, din Coaliția Globală pentru Justiție Socială fac parte 71 de Guverne (dintre care 14 ale unor state membre UE), 82 de sindicate, inclusiv din România, și 32 de patronate.

Sursă foto: Facebook MMSS.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Amenzi usturătoare pentru șoferii care încalcă regulile în zonele montane

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Elveția | Marcel Ciolacu | Ministrul Muncii | Nicolas Schmit | Simona Bucura-Oprescu

Ultimele articole