Minori depistați cu nereguli pe aeroporturi. Voiau să iasă din țară neînsoțiți

de | 24.06.2024 22:40 | Național, Eveniment

Săptămâna trecută, polițiștii de frontieră au efectuat peste peste 33.000 de verificări în aplicaţia eDAC, fiind descoperiți mai mulţi cetăţeni care au încercat să iasă din ţară deşi nu îndeplineau condiţiile legale. Printre aceştia au fost depistaţi minori neînsoţiţi sau fără documente justificative dar şi cetăţeni români adulţi care aveau documentele anulate, anunţă Poliţia de Frontieră.

Pe 19 iunie, pe aeroportul din Craiova a fost depistat un minor, care nu avea 16 ani împliniți, și intenționa să călătorească în Italia, Roma. El nu era însoțit de părinți.

 O situație asemănătoare a fost constatată și pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă București, unde un minor neînsoțit a fost depistat în apropierea unei porți de unde se îmbarcau pasagerii unei curse în directia Frankfurt.

În ambele cazuri, celor doi minori nu le-a fost permisă ieșirea din țară, fiind conduși în zonele publice unde se aflau părinții lor.

Și polițiștii de frontieră de pe Aeroportul Iași au depistat nereguli. O femeie voia să iasă din țară cu fiica sa, pentru a merge în Charleroi – Belgia, însă nu deținea  documente justificative pentru a ieși din România împreună cu minora, iar călătoria acestora a fost întreruptă.

Pe 22 iunie, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă București, polițiștii au depistat și trei cetățeni români care intenționau să călătorească în direcţia Hamburg, respectiv Roma, deși aveau documentele anulate.

Lucrătorii noștri au reținut actele în cauză, iar pentru că  persoanele nu au deținut alte documente de calătorie valabile, nu li s-a permis ieșirea din țară.”, transmite Poliția de Frontieră Română

Sursă foto: Poliția de Frontieră Română

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Minivacanță cu peripeții! Tânăr argeșean implicat într-un accident pe DN 1

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Belgia | București | Craiova | Iași | Italia | Roma | Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”

Ultimele articole