Minorul care a accidentat mortal un băiat de 9 ani și a rănit-o grav pe sora lui, judecat pentru omor și tentativă de omor

de | 30.08.2024 23:25 | Eveniment, Național

Tânărul de 16 ani, care a condus o mașină și a omorât un băiețel de nouă ani și a rănit-o grav pe sora lui, va fi cercetat pentru omor și tentativă de omor, potrivit observatornews.ro. Inițial, acesta era acuzat de ucidere din culpă, însă i-a fost schimbată încadrarea juridică.

Anchetatorii au luat această decizie după ce au descoperit că atunci când i-a lovit pe cei doi copii, adolescentul era în timpul unui apel video și inhala gaz ilariant dintr-un balon.

În legătură cu dosarul privind incidentul din parcarea Parcului Pantelimon din mun. București din data de 28.07.2024, soldat cu decesul unui minor și rănirea gravă a altuia, (…) în urma administrării mijloacelor de probă, la data de 29.08.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor reținute în sarcina inculpatului minor, în vârstă de 16 ani, din infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și părăsire a locului accidentului, în infracțiunile de omor, tentativă de omor, conducere a unui vehicul fără permis de conducere și părăsire a locului accidentului”, potrivit unui comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Reamintim faptul că, tragicul accident în care un băiețel de nouă ani a murit, iar sora lui de șapte ani a fost grav rănită, a avut loc în seara zilei de 28 iulie, pe Şoseaua Gării Căţelu, în parcarea exterioară a Parcului Pantelimon. Victimele se aflau pe trotinete în momentul impactului.

După accident, adolescentul și prietenul care i-a dat mașina – făcând schimb de locuri – au fugit de la fața locului și s-au predat mai târziu la poliție.

Mai multe informații despre acest subiect AICI.

FOTO: Antena 3 CNN/ captură video

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Se va construi un nou pod peste Dunăre, între Giurgiu și Ruse

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Giurgiu | Tribunalul Bucureşti