Mînzînă și Gentea își unesc forțele pentru “Spitalul Pitești”

de | 25.07.2024 14:50 | Administrație, Importante, Județean

Consiliul Județean Argeș și Spitalul Județean de Urgență Pitești se alătură demersului Primăriei Municipiului Pitești de a realiza un spital nou care să asigure servicii medicale pentru comunitatea locală.

Astăzi, 25 iulie, a avut loc ședința ordinară a CJ Argeș, condusă de președintele Ion Mînzînă. Potrivit informării celor de la CJ Argeș, astăzi s-a aprobat încheierea unui Acord de parteneriat între UAT Municipiul Pitești, în calitate de lider de parteneriat, UAT Județul Argeș şi Spitalul Județean de Urgență Pitești, în calitate de parteneri, în vederea depunerii spre finanțare, în cadrul Programului național de investiții în infrastructura unităților spitalicești, a proiectului „Spital Pitești”. Astfel, președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, și primarul Piteștiului, Cristian Gentea, își unesc forțele pentru realizarea acestui proiect.

Consiliul Județean Argeș și Spitalul Județean de Urgență Pitești se alătură demersului Primăriei Municipiului Pitești de a realiza un spital nou care să asigure servicii medicale pentru comunitatea locală. Investiția vizează realizarea unei construcții noi cu o capacitate de 245 paturi, în vederea relocării unor secții ale Spitalului Județean de Urgență Pitești: psihiatrie, boli infecțioase adulți și copii, oftalmologie, recuperare cu paturi de neurologie si ortopedie, dializă, reumatologie, endocrinologie, analize medicale, farmacie și cameră de gardă. Viziunea proiectului “Spital Pitești” este de a furniza servicii medicale comparabile cu cele mai bune modele europene contemporane, servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru pacienții cu patologie acută, urgentă şi complexă, la nivel secundar și terțiar.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook CJ Arges.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

În cadrul proiectului cofinanțat de CJ Arges. Copiii cu autism, ajutați să-și exprime emoțiile prin artă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Pitești | Spitalul Județean de Urgență Pitești