Ion Mînzînă: Încep lucrările de modernizare a DN73 pe tronsonul Câmpulung – Fundata!

de | 07.08.2024 10:01 | Administrație, Județean

Veste bună pentru argeșeni: încep lucrările de modernizare a DN73 pe tronsonul Câmpulung – Fundata. Anunțul a fost făcut de Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean și al PSD Argeș, care mai precizează că a fost semnat contractul pentru modernizarea DN73 Pitești – Brașov pe tronsonul cuprins între Câmpulung (județul Argeș) și Fundata (județul Brașov).

Lucrările vor cuprinde un sector de 37,6 km și includ refacerea completă a straturilor de asfalt și lărgirea carosabilului la minimum 7 metri. Proiectul prevede, de asemenea, reabilitarea sau reconstruirea a 7 poduri și 89 de podețe de-a lungul traseului. Vor fi resistematizate 5 intersecții cu drumuri laterale și reamenajate aproximativ 1.300 de accese la proprietăți.

Sursă foto: Facebook PSDARges

”Modernizarea tronsonului Câmpulung – Fundata este un proiect extrem de important și confirmă o dată în plus angajamentul nostru de a asigura o infrastructură de transport adecvată în județul Argeș. Am colaborat și colaborăm foarte bine cu ministrul Transporturilor, social-democratul Sorin Grindeanu, căruia îi mulțumesc pentru implicarea în acest nou proiect mult așteptat de către argeșeni. Investițiile în infrastructura de drumuri naționale din Argeș – fie că este vorba despre construcția de drumuri noi de mare viteză sau de reabilitarea drumurilor existente – sunt la un nivel fără precedent și vom continua să alocăm resurse în acest sens.”, a declarat Ion Mînzînă, potrivit informării celor de la PSD Argeș.

Un aspect critic al proiectului de față îl reprezintă lucrările de consolidare necesare pentru stabilizarea zonelor afectate de alunecări de teren și cedări ale terasamentelor. La finalizarea lucrărilor, vor fi refăcute toate elementele de semnalizare, marcaje și indicatoare rutiere, precum și toate măsurile necesare pentru siguranța rutieră.

”Proiectul tehnic este deja avizat și a fost emisă autorizația de construire. Modernizarea DN73 este așteptată să îmbunătățească semnificativ condițiile de trafic și să crească siguranța rutieră în această zonă.

Contractul are o valoare de peste 426 de milioane de lei, termenul de finalizare fiind de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor”, potrivit sursei citate.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook PSD. ARges

Citiți,  de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Curent oprit azi la Bradu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Bradu | Pitești | Sorin Grindeanu