Ion Mînzînă, președinte C.J. Argeș: „Suntem județul cu cele mai mari investiții în zona de sănătate din Regiunea Sud-Muntenia”

de | 23.09.2024 12:38 | Național, Lifestyle

Astăzi, 23 septembrie, a avut loc conferința de închidere a proiectelor pe fonduri europene privind extinderea și modernizarea Ambulatoriului și a Compartimentului de Primiri Urgențe de la Spitalul de Pediatrie Pitești. Proiectele au fost accesate și implementate de Consiliul Județean Argeș. Potrivit informării celor de la CJ Argeș, spațiile modernizate în urma realizării investițiilor au fost date în folosință la 1 aprilie 2024. Conferința face parte din planul de proceduri impus la nivel european pentru derularea proiectelor cu finanțare europeană.

În deschiderea conferinței, președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a punctat faptul că Argeșul este județul cu cele mai mari investiții în zona de sănătate din Regiunea Sud-Muntenia, iar acest lucru a fost posibil prin munca depusă de echipele de proiect din cadrul Direcției Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanțare Internațională și prin implicarea reprezentanților unităților sanitare.

„Ministrul Sănătății, domnul Alexandru Rafila, a ținut să ne transmită aprecieri pentru că suntem județul cu cele mai mari investiții , în ultimii patru ani, în zona de sănătate din Regiunea Sud-Muntenia. Așa cum am mai spus, noi avem o competiție cu noi pentru că vrem să fim cât mai aproape de ceea ce înseamnă condiții foarte bune, atât pentru Spitalul de Pediatrie, cât și pentru Spitalul Județean de Urgență. Sigur că lucrurile nu merg cu viteza pe care ne-o dorim. Ne mai întâlnim cu tot felul de blocaje, pe care sperăm să le depășim, pentru că mai avem încă 4 ani în care ne propunem să investim sume foarte mari în sistemul de sănătate la nivelul județului Argeș. Este un efort major din punct de vedere financiar pentru că suntem singurul județ din România care are în administrare 9 spitale.”, a punctat președintele CJ Argeș, Ion Mînzînă, potrivit informării publicate.

Potrivit sursei citate, Spitalul de Pediatrie Pitești este acum unul dintre puținele spitale din țară cu bazin de hidrokinetoterapie interior, în suprafață de 207 mp. Tot compartimentul de recuperare al spitalului a fost modernizat și dotat cu aparatură medicală, a fost amenajat și un cabinet Nirvana pentru pacienții cu tulburări senzoriale și a fost instalat și un sistem de apelare pentru personalul medical la Compartimentul Primiri Urgențe. Printre dotările existente se numără și simulatoare complexe de tip pediatric, portabile, pentru copii și nou-născuți, lampă scialitică, spirometru etc.

Proiect Ambulatoriu: Lucrările  au fost realizate de ASOCIEREA dintre societatea RO CONSTRUCT CENTER SRL (lider de asociere) și societatea VECTRUM SOLUTION SRL (Asociat 1) și societatea MODVEST CONSTRUCT 2000 SRL (Asociat 2). Valoarea totală a proiectului a fost 16.880.962,72 lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe 07.12.2022.

Proiect Compartimentul de Primiri Urgențe: Lucrările de execuție au fost realizate de S.C. DELTA TERMO CONSTRUCT 1999 S.R.L. Valoarea totală a proiectului a fost de 4.117.457,30 lei. Ordinul de începere a lucrărilor a fost emis pe 02.05.2022.

Spitalul de Pediatrie Pitești funcționează în regim de spital de urgență și deservește întreaga Regiune Muntenia. Peste 25.000 de copii se prezintă anual la camera de gardă a spitalului. Lucrările de extindere și modernizare realizate cu bani europeni au însumat peste 20.000.000 de lei, o contribuție însemnată, sub formă de cofinanțare, având și Consiliul Județean Argeș.

Sursă foto: FB CJ Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Peste 750 de persoane salvate de pe munte în luna august

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare: