Ce urmează? Mircea Geoană: ”Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieții mele”

de | 03.09.2024 17:05 | Național, Politic

Mircea Geoană, candidatul independent care se poziționează, în acest moment pe un loc fruntaș în opțiunile prezidențiale, a trimis o notificare către Secretarul General al NATO că va demisiona din funcția de Secretar General Adjunct al NATO (DSG) la 10 septembrie, informează Alianța pe site-ul oficial. În urmă cu puțin timp, Mircea Geoană a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care subliniază că pe măsură ce trece la un nou capitol, privește cu mândrie la ”timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie”.

Vă reamintim că, de curând, Mircea Geoană a declarat, la Digi 24, despre candidatura la prezidenţiale că la nivel personal, decizia sa este luată, dar trebuie să mai aştepte câteva zile.

De altfel, potrivit site-ului oficial al Alianței, secretarul general Jens Stoltenberg a acceptat demisia și i-a transmis mulțumiri lui Mircea Geoană: ”Mircea a servit NATO timp de aproape cinci ani. Concentrarea sa pe tehnologie și provocările emergente de securitate a fost esențială pentru stimularea inovației în Alianță. Munca sa cu partenerii a adus mari beneficii NATO. Îi doresc toate cele bune pentru viitor”.

De altfel, Mircea Geoană este primul român care ocupă această funcție și primul secretar general adjunct dintr-o țară care a aderat la Alianță după încheierea Războiului Rece. În continuare va ocupa funcția de secretar general adjunct interimar până la numirea unui succesor nimeni altul decât Boris Ruge, secretar general adjunct pentru afaceri politice și politica de securitate (PASP), potrivit informațiilor apărute în presa centrală.

”Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieții mele.

Îi mulțumesc Secretarului General Stoltenberg pentru încredere și prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtășit și nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă.

Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie.”, a fost mesajul publicat de Mircea Geoană pe pagian de Facebook.

Sursă foto: FB Mircea Geoană.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CARPAȚI RETRO RALLY 2024 – spectacolul automobilistic și de performanță sportivă, la final

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Digi | Jens Stoltenberg | NATO