Mircea Geoană: ”Pare să facă parte dintr-un joc politic degradant”

de | 28.07.2024 11:36 | Național, Politic

Încercările de a decredibiliza candidatul care se poziționează, în acest moment pe primul loc, în opțiunile prezidențiale au atins noi cote. Mircea Geaona s-a trezit că o coroană a fost trimisă în numele său la înmormântarea legendarului spion comunist care a penetrat NATO în anii ’50-’60, Mihai Caraman. O primă reacție din partea lui Mircea Geoană a venit rapid: prezidențiabilul independent anunțând că el nu a trimis nicio coroană.

Sâmbătă, într-un cimitir din București, legendarul spion comunist Mihai Caraman a fost înmormântat cu onoruri militare. Cei de la publicația GÂNDUL au fost prezenți la funeralii. În materialul realizat, aceștia explică că la slujba de înmormântare a celui supranumit ”Agentul 007” al României au fost prezenți oameni ce au ocupat funcții importante de-a lungul anilor, dar și nume importante ale spionajului și masoneriei. De asemenea, în articolul publicat sunt postate și imagini cu coroana care ar fi fost trimisă de Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a transmis că el nu a trimis nicio coroană, denunțând un posibil joc politic degradant: ”Nu am trimis nicio coroană. Nu știu cine s-a gândit să o trimită și să o fotografieze pentru a face o mare “știre” din asta, dar eu nu am avut nicio legătură. Pare să facă parte dintr-un joc politic degradant”.

Mihai Caraman, cel supranumit ”Agentul 007” al României, a devenit celebru în anii ’60, când, a reușit să racoleze mai mulți angajați NATO, cu ajutorul cărora a obținut informații și documente secrete ale Alianței Nord-Atlantice, ceea ce a dus la un scandal internațional. Informațiile obținute atunci de Mihai Caraman pentru Securitate – poliția politică a regimului comunist- erau date mai departe serviciului secret rus, temutul KGB, potrivit informațiilor publicat pe site-ul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului.  După ce breșa de securitate NATO a fost descoperită, Mihai Caraman a fost expulzat de autoritățile franceze, dar și-a continuat cariera în Securitatea internă. Totodată, acesta a fost înlăturat din funcţia de şef al SIE în urma presiunilor făcute de secretarul general al NATO, Manfred Worner, care nu a acceptat dialogul cu spionul care penetrase NATO.

Foto descriptiv. Sursă. foto: Facebook Mircea Geoana

Citiți, de asemenea, pe anchetaoonline.ro:

Programul sportivilor români în ziua a doua a Jocurilor Olimpice de la Paris

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | NATO

Ultimele articole