La Monumentul Eroilor din Piața Vasile Milea. Comemorarea a 34 de ani de la Revoluția Română

de | 22.12.2023 12:07 | Administrație, Pitești

Comemorarea a 34 de ani de la Revoluția Română a fost marcată astăzi, 22 decembrie, la Monumentul Eroilor din Piața Vasile Milea, Pitești.

Întru amintirea și cinstirea eroilor Revoluției Române a fost oficiată o slujbă religioasă și au fost depuse coroane de flori. Delegația PSD Argeș a fost condusă de președintele Ion Mînzînă – președintele Consiliului Județean Argeș – și de prim-vicepreședintele Cristian Gentea – primarul municipiului Pitești.

”Nu avem dreptul să uităm acea iarnă”

”Au trecut 34 de ani de la evenimentele din decembrie 1989.

Nu avem dreptul să uităm acea iarnă, cum nu avem voie să-i uităm pe eroii și martirii noștri, din Timișoara, București sau orice alt loc din țară. Majoritatea au fost tineri pentru care niciun sacrificiu n-a fost prea mult pentru recăpătarea demnității personale și naționale.

Suntem datori să vorbim despre greșelile regimului comunist, asumându-ne istoria și promițându-ne ca niciodată să nu le repetăm.

Să fim recunoscători că trăim astăzi în libertate, că putem face alegeri în viețile noastre și putem construi un viitor pentru copiii noștri. Schimbarea României se vede, avem oportunități de dezvoltare: identitate culturală, resurse și o mulțime de avantaje geostrategice.

Să fim deci optimiști și curajoși!

Să ne ajute Dumnezeu!”, a transmis Cristian Gentea pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook PSD Argeș și Facebook Cristian Gentea.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Pitești. Programul de lucru al Serviciului de Stare Civilă a fost extins și în zilele libere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: București | Cristian Gentea | Pitești | Timiș | Timișoara

Ultimele articole