Motive bizare pentru care românii ajung în instanță după divorț. Ce i-a cerut o argeșeancă fostului soț

de | 29.08.2024 21:23 | Județean, Lifestyle, Național

În România, divorțurile adesea ajung în instanță pentru motive bizare, pe lângă cauzele fundamentale.

Potrivit antena3.ro, anul trecut, au fost înregistrate peste 20.000 de divorțuri în ţara noastră, cu motive variate, de la infidelitate la violență domestică.

Deși majoritatea divorțurilor sunt de comun acord, împărțirea bunurilor poate duce la conflicte neobișnuite.

Potrivit sursei citate, un caz bizar a fost în Botoșani, unde foștii soți s-au judecat pentru obiecte de uz casnic, fețe de masă, farfurii, furculiţe, cuţite, un lighean, dar și pentru animale precum oi și cai.

Deşi au ajuns în faţa judecătorului, cei doi proaspăt divorţaţi au reuşit să se înţeleagă până la urmă. În final, femeia a primit vesela și obiectele de uz casnic, iar bărbatul a rămas cu caii și oile.

Un alt caz interesant este în Argeș. O femeie din Curtea de Argeș vrea să îl oblige, prin hotărâre judecătorească, pe fostul soţ să îi returneze zestrea pe care a adus-o când s-au căsătorit. Mai exact, este vorba despre un butoi cu țuică, o plapumă, o pătură, două perne, o tigaie, o cratiță, un ibric de cafea, un aspirator şi un aragaz cu butelie.

De asemenea, foștii soți mai ajung în instanţă și pentru inelul de logodnă sau animalul de companie.

În această situație s-a aflat și un bărbat din București care a intentat un proces pentru a obține de la fosta soție inelul de logodnă, motanul British Shorthair, un ceas și mai multe geci de lux. El a explicat că, în timp ce ea câștiga puțin, el beneficia de un confort financiar considerabil, care îi permitea să-i ofere haine, bijuterii, excursii și cadouri scumpe. În final, au ajuns la un acord, iar fosta soție a păstrat atât inelul, cât și pisica și gecile luxoase.

Aceste cazuri subliniază complexitatea și uneori absurdul situațiilor legate de împărțirea bunurilor după divorț.

Foto descriptiv romanialibera.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

S-a trezit cu Poliția la ușă după o postare pe Facebook. Ce au găsit oamenii legii în locuința tânărului

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Botoșani | București