Au mers să exploreze muntele dar s-au trezit jefuite. De o astfel de experiență au avut parte două turiste, care au rămas fără corturi și echipamente, într-o zonă greu accesibilă din Munții Făgăraș. Poliția a deschis o anchetă.
Evenimentul a avut loc în weekend, iar pățania a fost relatată de una dintre cele două femei pe o pagină de socializare, unde a povestit cum au campat lângă lacul Avrig și au plecat spre crestele Făgărașilor.
După nouă ore de traseu montan, care a inclus Lacul Avrig, Vârful Șerbota, Vârful Scara și Custura Sărății, cele două femei au revenit la locul de campare, unde au realizat cu stupoare că au fost furate.
Femeia s-a declarat șocată de lipsa de empatie, că autorul furtului nu s-a gândit că a lăsat doi oameni fără adăpost și mâncare în vârf de munte.
Fără corturi, saci de dormit și haine groase, s-au văzut nevoite să coboare de urgență până la cea mai apropiată cabană, Cabana Bârcaciu, aflată la o distanță considerabilă.
Din seria “Am pierdut dar am și câștigat” (sau “Avem o țara faină, păcat că-i locuită) astazi vă prezint drama de weekend in 3 acte, drama in care dupa 9 ore de traseu, Lacul Avrig, Vf. Șerbota, Vf. Scara, Custura Sărății, revii la lac unde ai campat si constați cu stupoare ca ți-a disparut cortul in care urma sa înnoptezi împreuna cu tot ce era in el: haine groase, saci de dormit, rucsacii din poze, salteluțe, power banks, TOT!!!Da, dragilor, (și) pe munte se fură, si se fură fără milă, fără cea mai mică remușcare că ai lăsat noaptea 2 oameni la 2 grade fără adăpost, cu toate riscurile care vin la pachet. Un fel de tentativa de omor cum ar veni.Suni la 112 care te cupleaza la jandarmerie, dar cu ce sa te ajute, ca la 11 seara ei nu pot trimite un echipaj, suni la Salvamont care iti recomanda sa te duci la cel mai apropiat refugiu , care e de fapt un container de tabla si in care fara sac de dormit si fără primus sa faci macar un ceai ingheți 100% până dimineață, deci iei decizia să cobori in noapte spre Cabana Barcaciu unde te așteaptă la 2 a.m. Mihai – cel mai sufletist cabanier cu ceai fierbinte, cort, saci de dormit, pături groase, mâncare și o vorbă bună. Ce e de învățat de aici?”, a scris Ioana C. pe Facebook
Pentru ca alți turiști să nu fie nevoiți să treacă printr-o astfel de experiență neplăcută, femeia a ținut să transmită și câteva recomandări altor pasionați de munte.
SFAT IMPORTANT!! Ascundeți undeva în cort un tracking device, luați cu voi în tură baterie externă și nu intrați în vorbă cu ciobanii!!
Sunt multe de povestit, adrenalina, stres, frig, oameni care îți împart din hrana si hainele lor ca să te știe in siguranță până la cabană, dezamăgiri dar mai presus de toate, frumusețea si măreția muntelui care te înălța și te face să speri! Să speri ca generațiile de după tine nu vor mai trăi asta, că se va termina odată cu toate astea si vom ajunge si noi unde au știut și reușit să ajungă alții.
Altfel, excursii frumoase să aveți și muntele să vă aducă numai bucurii și să vă facă viața mai frumoasă, cel puțin așa cum mi-o face mie!”, a mai transmis Ioana C.
Tinerele au depus plângere la poliție pentru furt, însă până acum corturile nu au fost găsite și nici autorul nu a fost identificat.
Sursă foto: Facebook Ioana Cojocaru
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro