Pe munte în pantaloni scurţi şi adidaşi. Patru tineri au fost recuperați de salvamontiști

de | 03.05.2024 11:09 | Național, Eveniment

Inconștiență totală din partea a patru tineri.
Fără echipament montan adecvat, ei au hotărât să plece pe un traseu spre lacul Mija din Masivul Parâng.
Din cauza altitudini, vremii, echipamentului nepotrivit şi faptul că nu vedeau pe unde să meargă, cei patru tineri s-au rătăcit la un moment dat într-o zonă foarte sălbatică și foarte accidentată.
Având în vedere locul în care se aflau, tinerii se pot considera norocoși pentru că au avut semnal la telefon și au reușit să sune la 112, pentru a cere ajutorul salvatorilor.
În urma apelului, pentru recuperarea acestora au intervenit salvamontiștii din cadrul Serviciului Județean Salvamont Hunedoara și Serviciului Salvamont Petroșani.
Potrivit Salvamont Petroșani, salvamontiștii i-au îndrumat telefonic pe tineri să meargă spre poteca care duce spre creastă. În același timp, un echipaj a plecat spre ei.
Tinerii au fost găsiți în zona de creastă, ușor hipotermici și epuizați. Însă salvatorii au rămas șocați când au văzut cum urcaseră tinerii pe creasta muntelui. Unul dintre ei era în pantaloni scurți și adidași.
Tinerii nu erau echipați corespunzător, usor hipotermici si epuizati, urcand pe un traseu cu 1000 m diferenta de nivel.
Persoanele au fost găsite in zona de creastă si însoțite la Baza Salvamont Parang, neavând afecțiuni medicale, ci doar fiind in usoara hipotermie.
In aceasta perioada, stratul de zapada, la 2000 m altitudine,, este inca destul de mare, fiind recomandat echipament de iarna si abordarea unor trasee corespunzatoare cu pregatirea fizica si tehnica a fiecaruia.”, au transmis reprezentanții Salvamont Petroșani
 Foto: captură video Facebook Remus Popescu
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Hunedoara | Munții Parâng | Parâng | Salvamont

Ultimele articole