A murit femeia considerată cea mai în vârstă persoană din lume

de | 21.08.2024 11:55 | Lifestyle, Național

Femeia considerată cea mai în vârstă persoană din lume a murit. Maria Branyas Morera a trăit 117 ani, potrivit Skynews.

cea mai in varsta femeie din lume

Aceasta s-a născut în anul 1907 în America dar ulterior s-a mutat în Spania cu familia.

În ultimul timp femeia trăia într-un azil de bătrâni din orașul catalan Olot,

Imaginea de mai jos o prezintă pe Maria Branyas Morera în urmă cu doar câteva luni, în ziua când aceasta a împlinit 117 ani.

cea mai in varsta femeie din lume

Foto: captura Instagram

Grupul de Cercetare în Gerontologie, organizația care autentifică vârsta persoanelor ce au atins 110 ani sau mai mult, a confirmat că Maria Branyas Morera a devenit cea mai în vârstă persoană din lume, după trecerea în neființă a călugăriței franceze Lucile Randon, anul trecut.

„Maria Branyas ne-a părăsit. A plecat așa cum și-a dorit: în somn, liniștită și fără durere”, au transmis apropiații femeii care au mai precizat faptul că doar cu o zi înainte de a deceda aceasta le-ar fi spus:  „Nu știu când, dar foarte curând această lungă călătorie se va încheia. Moartea mă va găsi epuizată, după ce am trăit atât de mult, dar vreau să o întâmpin cu un zâmbet, simțindu-mă liberă și mulțumită”.

longevitate

Foto: unsplash.com

Longevitatea extremă, definită de atingerea sau depășirea vârstei de 110 ani, este o raritate în populația globală. Factori care contribuie la longevitate includ atât elemente genetice, cât și de stil de viață.

Persoanele care trăiesc mai mult de 100 de ani tind să aibă o dietă echilibrată, un stil de viață activ, un cerc social puternic și o abordare pozitivă asupra vieții. Totodată, evitarea factorilor de risc precum fumatul și consumul excesiv de alcool joacă un rol esențial.

Cercetările moderne continuă să exploreze mecanismele biologice și genetice care susțin îmbătrânirea sănătoasă și longevitatea extremă, cu scopul de a descoperi moduri de a extinde durata vieții umane într-un mod sănătos.

 

Foto: captura Instagram 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se fac angajări din sursă externă! Posturi scoase la concurs de IPJ Argeș

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spania

Ultimele articole