La Muzeul Golești. Micii cercetași au fost instruiți să se orienteze în natură

de | 15.10.2023 18:15 | Județean, Lifestyle

Copiii prezenți astăzi la Muzeul Golești din Argeș au participat la diferite activități de instruire, de orientare și supraviețuire în natură, specifice cercetașilor. Organizaţia Naţională “Cercetaşii României” prin Filiala Aventura din Pitești a desfășurat astăzi, 15 octombrie 2023, la Muzeul Golești, o frumoasă activitate de instruire a cercetașilor.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golești.

Potrivit informării celor de la Muzeul Golești, cercetășia este educație pentru viață, cultivând la copii și tineri deprinderi practice, de orientare și supraviețuire în natură, alături de călirea caracterelor lor. Onoarea, implicarea, responsabilitatea, comunicarea, încredere, lucrul în echipă sunt valori pe care aceste activități le dezvoltă la copiii implicați în această mișcare. Cercetașii României au o istorie de peste 100 de ani. Astfel, în vara anului 1913, inspirați de un articol citit într-o revistă franțuzească, câțiva elevi de la Liceul ”Gheorghe Lazăr” din București formau primele patrule de cercetași, experimentând cercetășia în Munții Bucegi. Mai târziu, în anul 1915, mișcarea cercetașilor primește recunoașterea oficialităților române, iar la scurt timp, după intrarea în Primul Război Mondial, cercetașii formează propriul lor corp fiind încadrați ca sanitari, brancardieri, curieri, telefoniști, factori poștali etc. ”După război, organizația cercetașilor români a cunoscut o dezvoltare extraordinară. La începutul anului 1936 se aprecia că mișcarea de cercetași cuprindea 50,000 de tineri si 2,000 de comandanți. În contextul dificil al perioadei interbelice, cercetașii sunt înlocuiți de o nouă structură numită ”Straja Țării”. La sfârșitul celui de Al Doilea Război Mondial, regimul comunist din România a impus o interdicție pentru toate mișcările de tineret alternative, acestea fiind înlocuite de Organizația Pionierilor și Uniunea Tineretului Comunist. Cercetășia româneasca s-a reînființat la 31 martie 1990”, potrivit sursei citate.

Sursă foto: Facebook Muzeul Golești.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ce compensare se aplică? De luni puteți depune documentele pentru ajutorul de încălzire

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bucegi | București | Munții Bucegi | Muzeul Golești | Pitești

Ultimele articole