Muzeul Golești vrea să acceseze fonduri nerambursabile

de | 12.08.2024 14:19 | Economic, Județean

Muzeul Golești participă la un program derulat de Institutul Național al Patrimoniului pentru accesarea de fonduri nerambursabile! Consiliul Județean Argeș susține demersul prin cofinanțarea de 10% din valoarea totală a proiectului.

Institutul Național al Patrimoniului (INP) finanțează, din Fondul Timbrul Monumentelor Istorice, lucrări de restaurare, reconstrucție, remediere, reparație asupra monumentelor istorice. Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești va participa la acest program pentru accesarea de fonduri nerambursabile, la categoria intervenții indirecte, și anume înlocuirea învelitorilor degradate din șiță, șindrilă, paie, țiglă. Finanțarea nerambursabilă se acordă în proporție de 90% din valoarea totală, restul de 10% din finanțare fiind suportat de beneficiar.

În acest sens, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești a transmis o notă de fundamentare privind necesitatea intervenției, prin care solicită susținerea Consiliului Județean Argeș pentru finanțarea celor 10% din valoarea totală a finanțării. Proiectul de hotărâre privind solicitarea Muzeului Golești de cofinanțare a 10% din valoarea totală a proiectului a fost aprobat astăzi, 12 august, în ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș. ”În cadrul Muzeului Viticulturii și Pomiculturii Golești au nevoie de schimbarea învelitorilor din șiță/șindrilă/paie/țiglă monumente cu o suprafață totală de 5.674,7 mp. Conform notei de fundamentare, 53 de construcții vor fi reparate. Este vorba, în mare parte, de intervenții asupra gospodăriilor tradiționale amenajate în cadrul secției în aer liber a muzeului. Gospodăriile tradiționale provin din principalele zone viticole și pomicole ale României și au fost remontate la Muzeul Golești, începând cu anul 1966, pe o suprafață de 10 hectare. Valoarea totală a lucrărilor este de 3.765.112 lei fără TVA”, se arată în informarea publicată pe pagina de Facebook a CJ Argeș.

Sursă foto: FB CJ Arges

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un miliard de ambalaje returnate prin Sistemul de Garanție Returnare (SGR)

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Golești