După ce ieri vă prezentam apelul celor de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității POLITEHNICA București care își exprimau îngrijorarea cu privire la modificările propuse în planurile-cadru pentru învățământul liceal, evidențiind importanța menținerii disciplinelor umaniste, precum Istoria, Limba latină și Geografia, ca fundament al educației, iată ca a venit vremea celor de la Muzeul Județean Argeș să susțină menținerea orelor de Istoria Românilor, Limba Latină și Geografie în planurile cadru. Astăzi, cei de la Muzeul Județean Argeș au transmis un comunicat în care își reafirmă angajamentul față de educația de calitate, subliniind importanța esențială a orelor de Istoria Românilor, Limba Latină și Geografie în planurile cadru educaționale. Aceste discipline nu doar că ajută tinerii să înțeleagă profund rădăcinile și cultura națională, dar contribuie și la dezvoltarea abilităților critice și analitice necesare într-o lume în continuă schimbare. Promovarea acestor materii este crucială pentru formarea unei identități naționale solide și a unor cetățeni responsabili.
Ieri vă prezentam apelul făcut de cei de la Facultatea de Teologie, Litere, Istorie și Arte din cadrul Universității POLITEHNICA București care își exprimau îngrijorarea cu privire la modificările propuse în planurile-cadru pentru învățământul liceal, evidențiind importanța menținerii disciplinelor umaniste, precum Istoria, Limba latină și Geografia, ca fundament al educației. În contextul provocărilor sociale actuale, care includ tendințe extremiste și dezinformare, decanul Constantin Augustus Bărbulescu făcea apel la o reformă educațională care să prioritizeze formarea unei culturi generale solide și a spiritului critic în rândul tinerilor, esențiale pentru dezvoltarea unei societăți informate și responsabile.
Muzeul Județean Argeș ”reafirmă importanța păstrării și promovării orelor de Istoria Românilor, Limba Latină și Geografie în planurile cadru educaționale, ca elemente fundamentale în educația tinerelor generații. Aceste discipline sunt esențiale pentru înțelegerea istoriei, tradițiilor și culturii naționale, contribuind la formarea unei identități naționale conștiente și bine înrădăcinate”.
”Istoria românilor oferă elevilor o înțelegere profundă a evoluției societății românești, iar Limba latină constituie un pilon fundamental pentru dezvoltarea abilităților lingvistice și pentru aprofundarea cunoștințelor de literatură și știință, având un impact semnificativ asupra formării unei culturi generale solide. De asemenea, Geografia este esențială pentru cunoașterea diversității naturale și sociale a lumii în care trăim, având un rol determinant în dezvoltarea unei gândiri critice și analitice.
Muzeul susține, prin toate inițiativele sale, promovarea acestor discipline și își exprimă convingerea că educația bazată pe înțelegerea profundă a trecutului și pe cunoașterea realităților geografice va asigura formarea unor cetățeni responsabili, bine informați și capabili să participe activ la dezvoltarea societății”, se arată în comunicatul remis presei.
Foto descriptiv. Sursă foto: Primăria Municipiului Pitești.
Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro: