anchetaonline.ro

Neobișnuit! Pisicile dintr-un oraș- ținute în izolare timp de 3 luni

de | 15.08.2022 09:45 | Știri, După subiect, Lifestyle

O decizie neobișnuită a fost luată de către administrația publică a unui oraș din Germania, care a interzis proprietarilor de pisici să își scoată animalele din casă timp de 3 luni.

Măsura a fost luată în Walldorf, în luna mai, cu scopul de a proteja o pasăre pe cale de dispariție.

Pisicile aveau voie să fie scoase afară dacă erau ținute în lesă de cel mult doi metri lungime, potrivit Digi 24.

Pasărea protejată de autorități este ciocârlanul sau galerida cristata, aflată pe cale de dispariție în Germania. Specialiștii spun că în Walldorf mai existau doar trei perechi din specia menționată.

Cei care nu aveau grijă de pisici sau în cazul în care o pisică rănea sau omora una dintre păsările protejate, erau nevoiți să plătească o amendă de până la 50. 000 de euro.

Începând de astăzi, animalele de companie pot fi lăsate libere afară după perioada în care a fost în vigoare restricția respectivă.

Însă, lockdown-ul ar putea să revină și în anii următori în timpul sezonului de reproducere al ciocârlanilor.

Foto Atlasgeografic.net

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: