Nereguli grave în grădinițele din România! Inspectorii ANPC au dat amenzi de aproape 1 milion de lei

de | 11.10.2024 17:17 | Național, Eveniment

În perioada 2 – 13 septembrie, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au desfășurat controale în peste 450 de grădinițe cu program prelungit din întreaga țară, descoperind nereguli la mai mult de jumătate dintre acestea. Verificările au vizat atât grădinițele de stat, cât și cele private.

Potrivit antena3.ro, printre principalele probleme semnalate se numără prezența gândacilor în zonele de alimentație, echipamente de gătit neigienizate, spații frigorifice murdare, instalații electrice neizolate și echipamente de joacă deteriorate.

Potrivit sursei citate, din cele 456 de grădinițe verificate care prestau servicii de cazare, 263 prezentau nereguli. De asemenea, din 401 grădinițe care ofereau servicii de alimentație, 219 au fost găsite cu deficiențe.

gandaci si mancare expirata ce a gasit anpc in sute de gradinite din tara e de neconceput 928252 - Nereguli grave în grădinițele din România! Inspectorii ANPC au dat amenzi de aproape 1 milion de lei gandaci si mancare expirata ce a gasit anpc in sute de gradinite din tara e de neconceput 928253 - Nereguli grave în grădinițele din România! Inspectorii ANPC au dat amenzi de aproape 1 milion de lei gandaci si mancare expirata ce a gasit anpc in sute de gradinite din tara e de neconceput 928255 - Nereguli grave în grădinițele din România! Inspectorii ANPC au dat amenzi de aproape 1 milion de lei gandaci si mancare expirata ce a gasit anpc in sute de gradinite din tara e de neconceput 928256 - Nereguli grave în grădinițele din România! Inspectorii ANPC au dat amenzi de aproape 1 milion de lei

Neregulile constatate includ și lipsa autorizațiilor de funcționare, condiții igienice precare în grupurile sanitare, instalații electrice defecte și mobilier deteriorat. De asemenea, au fost descoperite deficiențe în privința depozitării alimentelor, utilizarea unor echipamente de gătit neadecvate și neigienizate, precum și nerespectarea regimului de temperatură pentru alimente.

Totodată, au fost verificate peste 10 tone de produse alimentare, constatându-se că aproximativ 400 de kilograme prezentau abateri de la prevederile legale în vigoare.

În urma celor constatate, echipele de control au dat 168 de amenzi în valoare de 900.000 de lei și au confiscat 300 de kilograme de produse alimentare în valoare de 7.000 lei. De asemenea, 16 grădinițe au fost închise până vor reintra în normalitate, alături de alți 29 de operatori economici care furnizau mâncarea pentru aceste grădinițe.

Este de neconceput ca locurile unde copiii noştri îşi petrec primii ani de formare să nu ofere siguranţa şi condiţiile esenţiale pentru dezvoltarea lor sănătoasă. Fiecare copil merită să fie protejat şi îngrijit într-un mediu curat, sigur şi conform normelor legale. În calitate de părinţi şi nu numai, avem datoria de a veghea ca aceste standarde să fie respectate fără excepţie. ANPC îşi va continua eforturile de a se asigura că cei mai vulnerabili dintre noi – copiii – primesc grija şi atenţia cuvenită. Nu ne putem permite compromisuri atunci când vine vorba de viitorul lor” – a declarat preşedintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca.

Foto: antena3.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident în Mărăcineni! Impact între două autoturisme

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: