Nicio zi fără foc! Cinci incendii de vegetație astăzi în Argeș!

de | 18.07.2024 16:40 | Eveniment, Județean

STOP incendiilor de vegetație uscată! Nicio zi fără foc!

Zilnic, pompierii argeșeni sunt solicitați să intervină în toate colțurile județului, pentru a stinge flăcările de pe hectare întregi de teren, fiind afectată chiar și vegetația din păduri.

Numai în cursul zilei de astăzi, salvatorii argeșeni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a cinci incendii în care au ars vegetație uscată și miriște.

În acest context îngrijorător, specialiștii de la ISU Argeș trag din nou un semnal de alarmă cu privire la pericolul pe care îl reprezintă arderea necontrolată, pe lângă riscul de a primi amenzi usturătoare.

Aceste tipuri de arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti, ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice, generată de acoperirea carosabilului cu cantităţi mari de fum.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că acestea se pot extinde rapid și pot avea efecte dezastruoase atât asupra mediului înconjurător, cât și asupra vieţii şi a bunurilor materiale.

Cele mai des întâlnite cauze probabile de izbucnire ale acestor arderi sunt folosirea intenționată a sursei de aprindere sau utilizarea focului deschis, incendiile fiind produse în urma încercării cetățenilor de a curăța terenurile, dând foc vegetației uscate.

Cinci incendii de vegetație până la această oră

Un incendiu a avut loc în comuna Rociu, satul Șerbănești, unde au ars aproximativ 800 mp de vegetație uscată.

78742ed9 6a51 4649 8cf4 4dbd090272ee - Nicio zi fără foc! Cinci incendii de vegetație astăzi în Argeș!

O altă intervenție a pompierilor a fost în orașul Ștefănești, strada Gorgoiesti, unde flăcările au afectat în jur de 400 mp de vegetație uscată.

O intervenție dificilă a pompierilor argeșeni a fost în comuna Mozăceni, unde au ars vegetație uscată și miriște pe o suprafață de aproximativ 60.000 mp.

Și în comuna Mușătești flăcările au distrus vegetația uscată pe o suprafață de circa 100 mp.

bf104689 7848 4e3e 865e b6949d2dfe11 - Nicio zi fără foc! Cinci incendii de vegetație astăzi în Argeș!

În aceste momente, pompierii se luptă cu flăcările în comuna Căldăraru, satul Strâmbeni.

Arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

Având în vedere faptul că sunt tot mai dese astfel de cazuri,  pompierii argeșeni fac apel către cetățeni să adopte un comportament preventiv în evitarea incendiilor de vegetație. Totodată, reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise.

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

Tot astăzi, pompierii argeșeni au intervenit și pentru degajarea unui copac (plută) aflat pe domeniul public, care prezenta risc de cădere peste o casă din comuna Mărăcineni, strada Gării.

Acesta a fost degajat de pompieri cu ajutorul accesoriilor din dotarea autospecialei de intervenție.

e7691796 1225 4e7e 8e6a 02ead7b07f2a - Nicio zi fără foc! Cinci incendii de vegetație astăzi în Argeș!

Foto: ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident grav pe Autostrada A1! Ambulanță lovită de TIR

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Căldăraru | Mărăcineni | Mozăceni | Mușătești | Rociu

Ultimele articole