Nicolae Ciucă: Cei care subminează securitatea Europei nu pot participa la această Adunare

de | 29.06.2024 18:20 | Național, Politic

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, vorbește despre Sesiunea Anuală a Adunării Parlamentare a OSCE ce se desfășoară în aceste zile la București. Nicolae Ciucă precizează că Bucureștiul devine ”centrul discuțiilor despre securitatea Europei și despre soluțiile cele mai acute pentru problemele cu care ne confruntăm”.

Cea de-a 31-a Sesiune Anuală a Adunării Parlamentare a OSCE se desfășoară în perioada 29 iunie – 3 iulie la București.

”Capitala României este, în aceste zile, gazda Sesiunii Anuale a Adunării Parlamentare a OSCE, devenind centrul discuțiilor despre securitatea Europei.

Invazia Rusiei în Ucrainei a readus războiul pe continentul nostru, iar autoritățile române au decis să nu permită participarea delegațiilor din Federația Rusă și Belarus la această Sesiune. Cei care subminează securitatea Europei nu pot participa la această Adunare. Ne reafirmăm, totodată, sprijinul pentru Ucraina, dar și pentru Republica Moldova.

Marea bătălie a anului 2024 este între democrație și autoritarism, dar această luptă nu se oprește aici. Avem nevoie de o viziune pe termen lung, care să ne ajute să construim un ”deceniu al securității” și care să includă răspunsuri coerente la toate crizele prezentului și viitorului.

Am încredere că dezbaterile din aceste zile vor genera soluții care să contribuie la dezideratul securității, al promovării democrației și drepturilor omului în regiune. Mult succes tuturor!”, a fost mesajul transmis pe pagina de Facebook de Nicolae Ciucă.

Sursă foto: Facebook Nicolae Ciucă.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Elena Lasconi este candidatul USR la prezidențiale. ”Nu am visat vreodată că voi ajunge aici”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Belarus | București | Republica Moldova | Ucraina

Ultimele articole