O nouă zi de foc în Argeș! Cod portocaliu de caniculă

de | 11.07.2024 10:50 | Importante, Județean, Lifestyle

Temperaturile extrem de ridicate continuă și astăzi în România care este împărțită în cod galben și cod portocaliu de caniculă și disconfort termic ridicat.

Codul galben căldură persistent, caniculă și disconfort termic ridicat  se regăsește în cea mai mare parte a Moldovei, zona litoralului și local în Transilvania și Maramureș.

cod galben canicula

În aceste zone temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade iar disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități.

ANM anunță că local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

În ceea ce privește codul portocaliu valabil pentru astăzi, 11 iulie acesta prezintă val de căldură persistent, caniculă, disconfort termic accentuat.

cod portocaliu canicula

Zonele afectate sunt: Banatul, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei, vestul și sud-vestul Transilvaniei

În Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, zona continentală a Dobrogei, sudul Moldovei și în vestul și sud-vestul Transilvaniei, valul de căldură se va intensifica și se va extinde. Va fi caniculă, iar temperaturile maxime vor fi de 36…39 de grade, cu cele mai mari valori în vest și sud.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Meteorologii anunță că local, minimele termice nu vor coborî sub 20 de grade, astfel că vor caracteriza o noapte tropicală.

cod rosu canicula

Valul de căldură va persista în toată țara și în zilele următoare ajngând în zilele de 13 și 14 iulie la cod roșu de caniculă, disconfort termic deosebit de accentuat în Crișana, Banat, Oltenia, Muntenia și Moldova.

 

 

Foto: ANM

 

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Mesaj RO-ALERT în cazul unei adolescente din Argeș căutată de polițiști

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Banat