O nouă ediție TEZAUR. Titluri de stat cu dobânzi neimpozabile de până la 7% pe an

de | 06.09.2024 14:21 | Național, Economic

Ministerul Finanțelor (MF) lansează, din data de 9 septembrie, o nouă ediție TEZAUR. Astfel, românii pot investi, în titluri de stat TEZAUR cu maturități de 1, 3 și 5 ani, cu dobânzi anuale atractive de 5,80%, 6,60% și, respectiv, 7%.

Potrivit celor de la MF, de la începutul anului 2024, în cele 9 emisiuni, peste 242.000 de personae au ales să investească mai mult de 10,5 miliarde lei.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 9 septembrie 2024 – 3 octombrie 2024 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităților Trezoreriei Statului. Operațiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar, un alt cont de subscriere, sau un cont JUNIOR;
  • Între 9 septembrie 2024 – 4 octombrie 2024 de la sediul unităților Trezoreriei Statului;
  • Între 9 septembrie 2024 – 3 octombrie 2024 în mediul urban și 9 septembrie – 02 octombrie 2024 în mediul rural, prin subunitățile poștale ale C.N. Poșta Română S.A. Cei interesați de mai multe detalii pot intra aici.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice, potrivit informkării celor de la MF.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Ministerul Finanțelor.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Alina Gorghiu: ”Alti doi fugari periculoși au fost aduși în această noapte în România pentru a-și executa pedepsele”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: