Numărul 2 în partidul NOI este finanțistul piteștean Francesco Șerban

de | 05.04.2022 17:45 | Știri

  • Viorica Dăncilă a părăsit PSD pentru NOI.

Unul dintre evenimentele care au ținut săptămâna trecută prima pagină a politicii naționale a fost demisia Vioricăi Dăncilă din PSD și aderarea ei la o formațiune proaspăt fondată – Națiune Oameni Împreună – NOI. Instant, o țară întreagă a aflat de existența acestui partid și s-a întrebat cine sunt oamenii care au pus bazele lui. Nu mică ne-a fost surprinderea să aflăm că avem și un piteștean fix în echipa de comandă.

Francesco-Ionel Șerban este președinte interimar al Consiliului de Proiecte și Strategii. Acesta a lucrat în cadrul Finanțelor Publice Argeș, iar apoi a devenit consultant fiscal. Din discuțiile cu domnia sa, am aflat că trei argeșeni sunt printre membrii fondatori, că în Argeș a fost creată prima organizație județeană, dar și cum s-a alăturat fostul premier, Viorica Dăncilă, formațiunii care are doar trei luni de activitate.

Francesco Șerban NOI

Cum și când a luat ființă NOI?

Partidul NAȚIUNE OAMENI ÎMPREUNĂ, cu denumirea prescurtată NOI, a luat ființă din inițiativa unui grup de profesioniști, consolidat în timp ca urmare a unui set comun de valori și convingeri. Am înțeles că nu mai putem privi de pe margine și că este nevoie, poate mai mult ca oricând, de implicarea noastră, a tuturor, pentru a face o altfel de politică și pentru a formula un  răspuns funcțional provocărilor cu care se confruntă românii.

Partidul a fost înregistrat în Registrul Partidelor Politice la nr. 251 și a căpătat personalitate juridică prin sentința civilă nr. 50/DEC/P, pronunțată în dosarul nr. 21931/3/2021 de Tribunalul București – Secția a V-a Civilă, în ședința publică din data de 08.10.2021, rămasă definitivă prin neapelare la data de 11.01.2022.

Ce misiune are Consiliul de Proiecte și Strategii pe care îl coordonați?

Practic, avem în vedere coordonarea activității departamentelor pe domenii, astfel cum sunt organizate la nivelul partidului. Consiliul de Proiecte și Strategii reunește profesioniști din toate domeniile de activitate, astfel încât, fiecare departament va fi constituit dintr-o echipă de oameni cu competență profesională dovedită în sectoarele de activitate atribuite departamentului respectiv.

Înțelegând că rolul unui partid politic este acela de a elabora o strategie coerentă, astfel încât ulterior să se poată prezenta în fața națiunii cu planul, obiectivele, dar și cu soluțiile și rutele de implementare, împreună cu colegii noștri am chibzuit și am alcătuit o structură formată din 21 de departamente, având ca principale obiective:

  • furnizarea conducerii Partidului de analize, evaluări, programe şi strategii privind politicile publice, îndeosebi politicile macroeconomice;
  • elaborarea de studii, strategii şi programe ale Partidului specializate pe domenii de activitate;
  • analiza legislaţiei în vigoare şi a proiectelor de lege;
  • elaborarea de strategii, mesaje și soluții cu referire la activitatea curentă a guvernului şi a instituţiilor aflate în subordinea acestuia;
  • elaborarea secțiunilor specifice din programul de guvernare, în urma dezbaterilor purtate cu sindicatele, patronatele, mediul academic, respectiv societatea civilă;
  • atenția îndreptată către schimburile de bune practici;
  • identificarea de soluții pe marginea provocărilor ce apar în plan național și internațional;
  • analiza legislației europene și a transpunerii acesteia în plan național, cu respectarea termenelor recomandate.

 Cu Piteștiul ce legături aveți?

Sunt născut în Pitești și simt că în mod sigur rădăcinile mele au fost și vor rămâne aici. Sunt educat și format în Pitești, cel puțin până la momentul efectuării studiilor universitare și postuniversitare. Încă dintru început și continuând și în prezent, atât în planul profesional, cât și în sfera antreprenorială, mi-am desfășurat activitatea pe aceste meleaguri, de care mă leagă amintiri și satisfacții extraordinare.

Pe 3 martie, s-a înființat prima organizație județeană a NOI

Cum se va dezvolta NOI la nivelul județului Argeș?

La nivelul județului Argeș, preocupările noastre vor cunoaște mai multe direcții: ne vom îngriji atât în ceea ce privește creșterea resursei umane, cât și aspectul dezvoltării organizației în teritoriu, cu preocuparea permanentă de a identifica și semnala problemele cu care se confruntă comunitatea și de a propune factorilor decidenți în plan local soluții pe care le vom considera ca fiind de oportunitate și în sprijinul comunității argeșene.

Un prim pas va fi constituit de organizarea Conferinței Județene în vederea alegerii conducerii Partidului NOI la nivel județean.

Ne vom mobiliza pentru înființarea de organizații în toate localitățile județului.

Vom identifica proiectele necesare în fiecare localitate a județului în vederea elaborării programelor de dezvoltare pentru fiecare localitate în parte, în scopul creionării unui program de dezvoltare județean.

În centrul preocupărilor noastre se află argeșenii, astfel încât atenția noastră va fi îndreptată permanent către problemele comunității și vom fi deschiși dialogului cu toți cei care vor să aducă un plus în dezvoltarea județului.

Când s-a înființat Organizația Județeană și cine o coordonează?

Organizația Județeană Argeș, din cadrul Partidului NOI, a luat ființă la data de 03.03.2022, dată la care i-a fost atribuit codul de înregistrare fiscală. Până la momentul la care, în conformitate cu prevederile statutare, vom organiza alegeri la nivelul județului nostru, dar și potrivit dispoziției Comitetului de Inițiativă Națională din cadrul Partidului, coordonarea activității Organizației Județene Argeș va fi asigurată de către subsemnatul.

În scurt timp, vom organiza Conferința Județeană în vederea alegerii conducerii partidului la nivel județean, care să asume responsabilitatea organizării politice la nivel județean și în teritoriu, precum și atingerea obiectivelor partidului în județul nostru.

„Personal, nu cred că întreaga clasă politică este viciată de această lipsă de preocupare reală față de cetățean, pe care o resimțim, până la urmă, cu toții.”

Ați mai făcut parte din altă formațiune politică?

Mărturisesc că până la momentul la care am ales să mă înscriu în Partidul NAȚIUNE OAMENI ÎMPREUNĂ, nu am mai desfășurat activitate politică din postura de membru de partid. Sunt un om care a făcut acest pas din dorința de a contribui, alături de colegii mei, cu toată energia și priceperea mea, în primul rând, la ameliorarea vieții fiecăruia dintre NOI și într-un plan secund, poate chiar și la îmbunătățirea percepției despre oamenii politici.

Pentru că dintotdeauna am considerat că generalizările pot constitui tot atâtea modalități prin care cineva poate fi în mod potențial nedreptățit, voi face totuși mențiunea că personal nu cred că întreaga clasă politică este viciată de această lipsă de preocupare reală față de cetățean, pe care o resimțim, până la urmă, cu toții.

Cine sunt cele trei persoane din județul Argeș care fac parte din conducerea partidului?

Cele trei persoane din județul Argeș – membrii fondatori ai Partidului NOI – sunt oameni care nu au mai făcut politică, dar au ales să facă acest pas din convingere și poate mai ales dintr-o lipsă de opțiuni reale în rândurile actualei clase politice:

  • Silvia Braia – de profesie economist, până de curând funcționar public în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Argeș;
  • Daniela Crasan – de profesie psiholog;
  • Gabriel Ghiță – lector universitar dr. la catedra fizică, specializat în energetică nucleară.

Misiunea Vioricăi Dăncilă? „Vă pot spune că ne dorim să conducă destinele acestei formațiuni politice!”

Partidul NOI

Cum ați ajuns la Viorica Dăncilă și de ce ați „recrutat-o”? Ce misiune are domnia sa în cadrul partidului?

Cu toate că sintagma „a recruta”, într-o accepțiune mai largă, presupune și a câștiga pe cineva pentru o anumită activitate, iar NOI simțim din plin acest lucru, totuși, cu acordul dumneavoastră vă împărtășesc că nu aș integra alegerea doamnei Viorica Dăncilă de a se înscrie în Partidul NOI, în acești termeni.

Reafirmăm faptul că pentru NOI este o onoare. Doamna prim-ministru este un OM în care credem, unul dintre foarte puținii lideri politici care au reprezentat țara cu demnitate, dar încă și mai important, unul dintre politicienii români care au înțeles și perceput politica doar ca pe acel instrument grație căruia poți acționa strict în interesul cetățeanului.

Încă din zorii acestui proiect, ne-am îndreptat atenția către dumneaei, considerând că ar fi o pierdere ca un om politic cu un profil uman deosebit, care a reușit de fiecare dată să se ridice deasupra provocărilor, să nu valorifice pentru țară experiența acumulată.

NOI ne-am raportat la realizările din timpul guvernului Dăncilă, care au influențat în bine, atât viața multor români, cât și dezvoltarea țării.

În cifre, să ne amintim, spre exemplu, faptul că în 2019 România a înregistrat a doua cea mai mare creștere economică din Europa. Un alt element important a fost ilustrat de modul în care a condus președinția Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019.

În ceea ce privește misiunea dumneaei în cadrul partidului, vă pot spune că ne dorim să conducă destinele acestei formațiuni politice.

Pentru NOI, momentul Strasbourg 03 octombrie 2018 rămâne o adevărată lecție de mândrie națională și demnitate, atunci când de la tribuna Parlamentului European, doamna Viorica Dăncilă a afirmat:

„Nu am venit să dau socoteală. Am venit, pentru că vă prețuiesc și vă respect. Cer însă aceeași prețuire și același respect pentru poporul român, pe care îl reprezint.”

 Ce mesaj aveți pentru argeșeni?

În primul rând, le transmit că noi toți merităm și putem avea o viață mai bună și îi rog să nu înceteze să creadă că încă mai avem o șansă reală ca fiecare dintre NOI să trăim într-o Românie civilizată, cu resorturi democratice puternice și instituții ale statului funcționale. Însă pentru ca acest lucru să fie posibil, este nevoie de un efort conjugat, este nevoie de implicarea noastră, a tuturor. NOI am făcut un prim pas, în clipa în care am ales să adăugăm la actuala clasă politică și chemăm alături de NOI pe toți cei care împărtășesc cu noi valorile, principiile și viziunea noastră, pe toți cei care cred în proiectul nostru politic.

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/oana-bahrim/" target="_self">Oana Bahrim</a>

Articol scris de Oana Bahrim

Jurnalist cu 18 ani de experiență în presă cu peste 5000 de titluri publicate și cu implicare în numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | București | Partidul NOI | Pitești