anchetaonline.ro

Nutriționistul spune clar: șoriciul este aperitivul de iarnă sănătos și plin de colagen

de | 25.12.2025 10:45 | Lifestyle, Național

Șoriciul, considerat de mulți o simplă poftă de sezon, este prezentat de medicul nutriționist Mihaela Bilic drept o gustare surprinzător de sănătoasă: bogată în colagen, săracă în grăsimi și potrivită inclusiv pentru diete proteice sau ketogenice, dar și pentru siluetă.

”Aperitivul de sezon de care trebuie profitat? Șoriciul!!

Da, e pielea porcului care se pârlește și se curăță bine de grăsime, se dă cu sare și se taie în șuvițe subțiri! Da, e o sursă concentrată de colagen perfect compatibil cu organismul uman!

Merge de minune cu vinul sau țuica fiartă, se potrivește în dietele proteice sau Ketogenice, are sub 10% grăsime și 20% proteine, adică colagen. Dă consistență tuturor preparatelor tradiționale din porc, de la tobă și lebăr, până la piftie”, explică medicul nutriționist.

Sursa foto: Facebook Mihaela Bilic.

Această gustare tradițională de iarnă poate fi inclusă fără vinovăție în alimentație, fiind benefică atât pentru siluetă, cât și pentru sănătate.

”Cu numai 160cal/100g e o gustare de iarnă potrivită și pentru siluetă și pentru sănătate!”, a concluzionat Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din România.

Foto descriptiv. Sursa foto: Facebook Mihaela Bilic.

Ciitți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole