Șoriciul, considerat de mulți o simplă poftă de sezon, este prezentat de medicul nutriționist Mihaela Bilic drept o gustare surprinzător de sănătoasă: bogată în colagen, săracă în grăsimi și potrivită inclusiv pentru diete proteice sau ketogenice, dar și pentru siluetă.
”Aperitivul de sezon de care trebuie profitat? Șoriciul!!
Da, e pielea porcului care se pârlește și se curăță bine de grăsime, se dă cu sare și se taie în șuvițe subțiri! Da, e o sursă concentrată de colagen perfect compatibil cu organismul uman!
Merge de minune cu vinul sau țuica fiartă, se potrivește în dietele proteice sau Ketogenice, are sub 10% grăsime și 20% proteine, adică colagen. Dă consistență tuturor preparatelor tradiționale din porc, de la tobă și lebăr, până la piftie”, explică medicul nutriționist.

Această gustare tradițională de iarnă poate fi inclusă fără vinovăție în alimentație, fiind benefică atât pentru siluetă, cât și pentru sănătate.
”Cu numai 160cal/100g e o gustare de iarnă potrivită și pentru siluetă și pentru sănătate!”, a concluzionat Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți medici nutriționiști din România.
Foto descriptiv. Sursa foto: Facebook Mihaela Bilic.
Ciitți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:













