O fată de 13 ani a pus pe jar autoritățile după ce a primit o provocare pe rețelele de socializare

de | 19.10.2024 16:18 | Național, Eveniment

O tânără de 13 ani din Brașov a declanșat o mobilizare impresionantă a autorităților, după ce a sunat la numărul de urgență 112 și a afirmat că a fost răpită.

Potrivit digi24.ro, incidentul a avut loc marți seara, când fata a sunat la 112 și a transmis că a fost luată cu forța de persoane necunoscute, fără a oferi detalii despre locație sau vehicul. Convorbirea s-a întrerupt brusc, iar telefonul a fost închis imediat după apel.

În urma acestui apel, aproape 100 de polițiști s-au mobilizat pentru a căuta tânăra. Utilizând tehnici avansate de localizare și alte date din teren, autoritățile au emis trei mandate de percheziție în Cartierul Săticel din Zărnești, unde au descoperit telefonul de la care a fost efectuat apelul, precum și pe tânără, care se afla acasă, în siguranță, alături de familia ei.

Deși informațiile furnizate erau extrem de limitate, prin utilizarea tehnicilor avansate de localizare și coroborarea altor date obținute din teren, la data de 17 octombrie au fost emise trei mandate de percheziție domiciliară, în Cartierul Săticel, din orașul Zărnești. În urma acestor acțiuni, în unul dintre imobilele percheziționate, polițiștii au identificat terminalul de pe care a fost efectuat apelul de urgență, dar și persoana care a generat această alertă falsă, o tânără de 13 ani, care se afla acasă împreună cu familia, fără a exista vreo situație infracțională reală care să îi pună viața sau integritatea în pericol”, transmit reprezentanții IPJ Brașov.

În fața polițiștilor, fata a recunoscut că a inventat întreaga situație după ce a primit o provocare pe rețelele sociale. Din acest motiv, autoritățile au deschis un dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare, faptă ce poate fi pedepsită cu până la 3 ani de închisoare sau amendă.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Brașov subliniază importanța vigilenței părinților față de activitățile online ale copiilor și consecințele grave ale provocărilor iresponsabile. De asemenea, aceștia reamintesc că apelurile false la 112 pot întârzia intervenția în cazuri reale de urgență și pot pune în pericol viețile altor persoane.

Inspectoratul Județean de Poliție Brașov reamintește cetățenilor că orice apel fals la numărul unic de urgență 112 implică mobilizarea unor resurse considerabile, umane și logistice și poate întârzia intervenția autorităților în situații reale de urgență. Falsificarea unor astfel de incidente nu doar că este ilegală, însă poate pune în pericol viețile altor persoane care ar putea avea nevoie urgentă de ajutor. Poliția Brașov recomandă, de asemenea, părinților să fie vigilenți în ceea ce privește activitatea online a copiilor lor și să-i informeze cu privire la consecințele grave ale acceptării unor provocări iresponsabile, venite de pe rețelele de socializare. Inspectoratul Județean de Poliție Brașov va continua să trateze cu maximă seriozitate și implicare orice sesizare, dar va dispune și toate măsurile necesare pentru sancționarea celor care apelează în mod abuziv Sistemul Național de Urgență – 112″, mai transmit reprezentanții IPJ Brașov.

Foto: captură video IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Trafic oprit pe A1! Remorca unui TIR a luat foc

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole