O mașină a fost lovită de tren la Merișani, după ce șoferul nu a oprit la trecerea de cale ferată

de | 01.07.2024 08:07 | Județean, Eveniment, Importante

În urmă cu puțin timp, un accident feroviar s-a produs în localitatea argeșeană Merișani.

Din primele informații, o mașină a fost acroșată de un tren personal.

La fața locului intervin pompierii de la Detașamentul Pitești. De asemenea, la locul accidentului sunt prezenți și polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, pentru cercetări.

Până în momentul de față, nicio persoană nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La fața locului, pompierii asigură măsuri PSI.”, transmite ISU Argeș

Informații noi 09:46

În urma verificărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș, s-a stabilit că vinovat de producerea evenimentului este șoferul autoturismului, un bărbat de 52 de ani, din Ștefănești. Acesta nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată, fără bariere, semnalizată cu indicatoare, din zona Dobrogostea, și a fost lovit de un tren, care se deplasa pe ruta Curtea de Argeș – Pitești.

Din fericire, în urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Conducătorul auto și conductorul mijlocului de transport feroviar au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând că nu au consumat alcool.

Pentru că nu a oprit la trecerea cu calea ferată, șoferul mașinii a fost amendat cu 1.485 de lei.

Recomandările polițiștilor argeșeni

Pentru a evita astfel de evenimente nedorite, polițiștii Serviciului Județean de Poliție Transporturi Argeș recomandă ca la orice traversare a căii ferate să fie respectate regulile specifice:

  • traversarea cu autovehicule– să fie respectată semnificația marcajelor și indicatoarelor rutiere, cu oprirea în dreptul marcajului și asigurarea temeinică (la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere), respectiv să fie respectată semnificația marcajelor, indicatoarelor, a semnalizării acustice și luminoase și a barierelor sau semibarierelor (la trecerea la nivel cu calea ferată ce este prevăzută cu bariere sau semibariere), fără a încerca să traversați când barierele se află în curs de coborâre.
  • traversarea pietonală a căii ferate să fie făcută prin locurile autorizate, persoanele să se asigure temeinic, înainte de a traversa, și astfel să nu se expună la riscuri inutile.

Foto ISU Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

ARGEȘ. Tânăr fără permis – prins conducând un moped neînmatriculat

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș | Merișani | Pitești | Vâlcele

Ultimele articole